Πάτμος: Επιχειρηματίας γρονθοκόπησε ελεγκτές της Εφορίας που ήθελαν να του κάνουν έλεγχο

Πάτμος: Επιχειρηματίας γρονθοκόπησε ελεγκτές της Εφορίας που ήθελαν να του κάνουν έλεγχο Facebook Twitter
8

Νέο επεισόδιο άσκησης βίας σε βάρος δύο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παρουσιάστηκε χθες στην Πάτμο, όταν ιδιοκτήτης που φέρεται να ελέγχει αρκετά κέντρα διασκέδασης χειροδίκησε σε βάρος δύο ελεγκτών της Αρχής που είχαν καταφθάσει στο νησί για τη διενέργεια ελέγχων.

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ, ο καταστηματάρχης συνελήφθη διότι αναίτια και στην μέση του δρόμου – όπως υποστηρίζουν οι εφοριακοί- γρονθοκόπησε στο κεφάλι ελεγκτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος μαζί με δύο συναδέλφους του, είχαν μεταβεί από την Ρόδο στην Πάτμο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των ελεγκτών, ενώ περπατούσαν σε δρόμο κοντά στο λιμάνι, ο άνδρας τους πλησίασε, ρώτησε αν είναι εφοριακοί και μόλις ο νεαρός ελεγκτής του απάντησε θετικά, άρχισε - δίχως να ειπωθεί κάτι παραπάνω - να τον γρονθοκοπεί στο κεφάλι και να τον χαστουκίζει.

Όπως μεταφέρεται από την ΑΑΔΕ, ο ξυλοδαρμός έλαβε χώρα σε απόσταση αναπνοής από το Αστυνομικό Τμήμα, το οποίο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, μπροστά στο λιμάνι και ενώ αστυνομικοί παρακολουθούσαν την σκηνή, δεν επενέβησαν. Όταν πήγαν σε αυτούς οι εφοριακοί, ζητώντας τους να συλλάβουν τον επιχειρηματία, ο οποίος διατηρεί καταστήματα στο νησί, εκείνοι δήλωσαν αναρμόδιοι, λέγοντας ότι το περιστατικό έγινε σε ζώνη ευθύνης του Λιμενικού.


Οι εφοριακοί προσέφυγαν στους λιμενικούς, οι οποίοι όμως δήλωσαν αναρμόδιοι και επί ώρα αστυνομικοί και λιμενικοί πετούσαν ο ένας «το μπαλάκι» στον άλλον και χρειάστηκε να ενημερωθεί ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος τηλεφώνησε στους κ. Κουρουμπλή και Τόσκα, που αμέσως κινητοποιήθηκαν και κινητοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τελικώς να συλληφθεί από λιμενικούς ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον εφοριακό.


Ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ, ο οποίος αναφέρει έντονους πόνους στο κεφάλι, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο Κ.Υ. της Πάτμου, ενώ επέστρεψε στην Ρόδο για περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό από τα χτυπήματα.


Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από τους λιμενικούς - να πίνει καφέ σε κεντρικό μαγαζί στην "καρδιά' της Σκάλας, στην Πάτμο. Σύντομα αναμένεται να λογοδοτήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ και Aντ1

Ελλάδα
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ