Ηράκλειο: Σε κώμα 18χρονη που εισέπνευσε αέριο γέλιου

Ηράκλειο: Σε κώμα 18χρονη που εισέπνευσε αέριο γέλιου Facebook Twitter
0

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου μια 18χρονη (κατ' άλλες πληροφορίες πρόκειται για 19χρονη) από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα τοπικά sites, flashnews.gr, cretapost.gr και ekriti.gr, η νεαρή τουρίστρια διασκέδαζε την Τρίτη σε μπαρ της Χερσονήσου, όταν έχασε τις αισθήσεις και μεταφέρθηκε αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει σε κώμα και από τότε νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι πρώτες πληροφορίες από την παρέα της 18χρονης αναφέρουν πως η κοπέλα βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση αφού εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του «ΠΑΓΝΗ Βενιζελείου», κ. Τασόπουλου στο «Flashnews.gr,» η κοπέλα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, ενώ εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για το πως βρέθηκε σε αυτήν την κατάσταση καθώς θεωρείται μεν πιθανό αλλά όχι σίγουρο ότι εισέπνευσε αέριο γέλιου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό, ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης τόνισε ότι δεν είναι γνωστά τα αίτια που οδήγησαν την 18χρονη στο νοσοκομείο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα τα αίτια που η 18χρονη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο», δήλωσε ο κ. Μαστοράκης και πρόσθεσε: «Τα αέρια για τα οποία γίνεται λόγος δεν είναι παράνομα, τα χρησιμοποιούν στα μπαρ για την παρασκευή σαντιγί. Γι' αυτό και δεν υπάρχει κάποια αρμόδια υπηρεσία που να ελέγχει την περαιτέρω χρήση των εν λόγω αερίων».

Όσο η κοπέλα δίνει μάχη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, τα μέλη της παρέας της κλήθηκαν να καταθέσουν και να δώσουν πληροφορίες για το πως πέρασαν την τελευταία τους νύχτα στο νησί.

Τι είναι το αέριο του γέλιου

 

Η επίσημη ονομασία του αερίου του γέλιου είναι «πρωτοξείδιο του αζώτου» ή «ιλαρυντικό αέριο».

Το αέριο του γέλιου εισπνέεται πάντοτε μέσα από ένα μικρό μεταλλικό κουτί ή ακόμη καλύτερα, από ένα μπαλόνι για να έχει προλάβει να ζεσταθεί επειδή είναι παγωμένο όταν βγαίνει από το δοχείο.

Σε θερμοκρασία δωματίου είναι άχρωμο, μη-εύφλεκτο αέριο, με ελαφρώς γλυκιά μυρωδιά και γεύση.

Το πρωτοξείδιο του αζώτου είναι γνωστό και για πολλούς άλλους λόγους.

Οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου το ρίχνουν στο ντεπόζιτο της βενζίνης για να ενισχύσουν την απόδοση του κινητήρα τους.

Οι σεφ ζαχαροπλαστικής το βάζουν στην κρέμα σαντιγί για να τη φουσκώσουν.

Χρησιμοποιείται, επίσης, στη χειρουργική και την οδοντιατρική λόγω της αναισθητικής και αναλγητικής του δράσης. Επίσης, είναι γνωστό ως «αέριο του γέλιου» επειδή προκαλεί ευφορία όταν εισπνέεται.

Πηγή: flashnews.gr, cretapost.gr, ekriti.gr, wikipedia

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ