Hχηρή παρέμβαση πρώην Προέδρου του ΣτΕ κατά κυβέρνησης: Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας

Hχηρή παρέμβαση πρώην Προέδρου του ΣτΕ κατά κυβέρνησης: Αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας Facebook Twitter
4

Να γυρίσουν την πλάτη στους υβριστές της Δικαιοσύνης και να συνεχίσουν το έργο τους, καλεί τους δικαστές ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, με σημερινή δήλωσή του, ενώ σημειώνει ότι «αποτελεί διεθνή πρωτοτυπίαν το γεγονός ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης εκτοξεύοντο ασχημίες και ύβρεις, η δε υπηρεσιακή ηγεσία των ελληνικών δικαστηρίων παραμένει τελείως σιωπηλή».

 

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει, ότι κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν να ανακαλύψουν «μονοπάτια» προκειμένου να παραβιάσουν απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου και προσθέτει:

 

«Γράφουν μαντινάδες, για να λοιδορήσουν δικαστικούς λειτουργούς, τους οποίους, εκτός από τυφλούς, αποκαλούν και κωφούς, απαρνούμενοι, με τον τρόπο αυτόν, “την ίδια τους την μάνα και το πατρικό τους σπίτι” μέσα στο οποίο ανδρώθηκαν. Έτσι λοιπόν καταρρακώνονται πλήρως οι θεσμοί και αισθανόμαστε ότι ζούμε σε καθεστώς στυγνής δικτατορίας».

 

Μετά από 40 χρόνια πραγματικής δικαστικής υπηρεσίας, σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, «δικαιούμαι νομίζω να απευθύνω προς τους Έλληνες δικαστικούς λειτουργούς την ευχήν να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα δικαστικά τους καθήκοντα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι ασχημονούν και υβρίζουν την Ελληνική Δικαιοσύνη, όλοι αυτοί δεν είναι μόνον νομικά άσχετοι, είναι και θεσμικά κατάπτυστοι».

 

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι «οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί μόνο με την στάση αυτή θα δώσουν την ελπίδα ότι στην Πατρίδα μας θα λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι Λειτουργοί της Δικαιοσύνης να κρατήσουν ακέραιο το φρόνημά τους και να αντισταθούν στην επίθεση που τους γίνεται.Ας θυμούνται ότι η παρούσα Εκτελεστική Εξουσία έχει απολέσει πια στην πράξη το πολυδιαφημισμένο "ηθικό πλεονέκτημα", διέσυρε, γελοιοποίησε και επιβάρυνε οικονομικά έτι περαιτέρω και αναίτια την χώρα, λόγω ανικανότητας και ανευθυνότητας. Και για αντιπερισπασμό, θέλει να μπορεί να κυβερνάει αλλά παρανομώντας, για να μπορεί να επιδείξει τάχα "έργο".Για αυτό χρειάζεται μια Δικαιοσύνη υποταγμένη για "να κάνει τα στραβά μάτια".Είναι μια κουστωδία ανιστόρητων εξουσιολάγνων που μόλις απέδειξαν ότι θέλουν στενή σχέση, ακριβώς με Δικαστικούς μειωμένης αντίστασης, πρόθυμους να πετάξουν και να υποτάξουν το κύρος της Δικαιοσύνης στην υπηρεσία της αρριβίστικης ημιμάθειάς τους, για να ικανοποιήσουν ποιος ξέρει ποια προσωπική τους φιλοδοξία που μέχρι τώρα έκρυβαν.Να θυμούνται λοιπόν ότι είναι τιμή τους να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να αντισταθούν και ότι αυτός είναι βάσει του Συντάγματος ο ρόλος τους !
Πρέπει νά 'μαστε φειδωλοί με την περιφρόνησή μας γιατί την χρειάζονται πάρα πολλοί (Il faut être économe de son mépris en raison du grand nombre de nécessiteux) Σατωβριάνδος (Chateaubriand)
Οι Τσιπροκαμμένοι τα έχουν χαμένα. Νομίζουν ότι με τον εκφοβισμό των δικαστικών λειτουργών θα αποκτήσουν κάποιο leverage και θα γλιτώσουν αύριο μεθαύριο από τις ευθύνες τους. Ξεχνούν διαρκώς ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι καταδικασμένος σε θάνατο σε μία θεσμικά θωρακισμένη δημοκρατία και τελικά το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλέσουν περισσότερη συσπείρωση και αντίσταση των θεσμών. Η συνέχεια για αυτά τα περιτρίμματα, πολύ σύντομα στα ειδικά δικαστήρια. ._