Στην Εισαγγελία Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
1

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Βουλής να ψηφίσει όχι στην άσκηση δίωξης στον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, επισκέφτηκαν την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του κλήθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τέλεσης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος.

Η κατηγορία αφορά στις δύο φορολογικές ενηµερότητες, τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παράνομα από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειμένου να πουλήσει, πριν από έναν χρόνο, το ακίνητο της Σύρου.

Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από την σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται, σε δημοσιεύματα, να πουλήθηκε πριν ένα χρόνο το ακίνητο, είναι περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο κληθέντες ως ύποπτοι για την διάπραξη του κακουργήματος, εμφανίστηκαν ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και της παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνουν έναντι της έρευνας.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών λειτουργών, δεν δικαιούντο να λάβουν πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, αφού υπήρχαν φορολογικές οφειλές τους οι οποίες δεν είχαν ρυθμιστεί.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά στους δύο συζύγους.

Η έρευνα, σε ό,τι αφορά το σκέλος των επίμαχων πιστοποιητικών μετά τις κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση των εμπλεκομένων, ολοκληρώνεται και πλέον, αφού η εισαγγελέας μελετήσει τα υπομνήματα με τις θέσεις των υπόπτων, θα αποφανθεί, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Η επίμαχη αγοραπωλησία ωστόσο, ερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και ως προς το σκέλος ελέγχου της νομιμότητάς της, ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση της Σύρου να είναι εικονική.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM