Cumhuriyet: Συγγενής στελέχους του κόμματος Ερντογάν ο ιδιοκτήτης του τουρκικού φορτηγού πλοίου

Cumhuriyet: Συγγενής στελέχους του κόμματος Ερντογάν ο ιδιοκτήτης του τουρκικού φορτηγού πλοίου Facebook Twitter
1

Για συγγενική σχέση μεταξύ του ιδιοκτήτη του τουρκικού πλοίου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά και απωθήθηκε χθες από την ελληνική Ακτοφυλακή ανοιχτά της Ρόδου, με στέλεχος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο σε αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα «Cumhuriyet».

«Κάτι βρωμάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο «ACT», ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP, Αμπντουραχίμ Ντουντάρ.

Μάλιστα, σημειώνει ότι, τόσο το ίδιο πλοίο, όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν «βεβαρημένο παρελθόν», με πλήθος ελέγχων από την τουρκική ακτοφυλακή.

Ο καπετάνιος του «ACT», συνεχίζει το δημοσίευμα, Χαλούκ Σάμι Καλκαβάν, φέρεται να έχει εμπλακεί και σε προηγούμενα περιστατικά με πλοία της εταιρείας και μάλιστα, τον Μάρτιο του 2010, ήταν καπετάνιος πλοίου που ταξίδευε μαζί με το «Mavi Marmara», με προορισμό τη Γάζα και είχε σαν αποτέλεσμα την επέμβαση των Ισραηλινών κομάντος.

Μάλιστα, προστίθεται ακόμη ότι σε άλλο πλοίο της ίδιας εταιρίας, και πιο συγκεκριμένα στο «Zeynep Dundar» εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα βλημάτων αυτοκινούμενων πυροβόλων. Συγκεκριμένα, το 2013, σε έρευνα που έγινε στο λιμάνι της Αλεξανδρέτας στο εν λόγω πλοίο εντοπίστηκαν 3400 βλήματα αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και παρουσίαζε το φορτίο του ως υλικά κουζίνας.

Το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ακόμη ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, το 2014 το φορτηγό πλοίο «Baris», που ανήκει στην ίδια εταιρία, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπετρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 700 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα καλα γινονται τετοια πραγματα ; Συγγενης στελεχους του κομματος Ερντογκαν να εμπλεκεται σε λαθρεμποριο οπλων,μεταφορα παρανομων μεταναστων και,κατα πασα πιθανοτητα,σε οποιοδηποτε αλλο αδικημα περιεχει ο ποινικος κωδικας ;Ειναι δυνατον ; Δυσκολευομαι να το πιστεψω !!!