CONFERENCE LEAGUE

H εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών-Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα

H εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών-Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα Facebook Twitter
0

H εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών-Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα Facebook Twitter

 

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες επιχειρούν στις περιοχές Σκουτάρι και Κοκκάλα του δήμου Ανατολικής Μάνης, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τις δύο φωτιές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

 

Ειδικότερα, στην περιοχή Σκουτάρι επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, ενώ στην Κοκκάλα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 29 άτομα.

 

Επίσης, στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης πετάει ένα ελικόπτερο τύπου «Σινούκ», το οποίο κάνει ρίψεις νερού, όπου κρίνεται απαραίτητο από τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η πυρκαγιά που βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα της Δευτέρας σε δύσβατη περιοχή μεταξύ των περιοχών Καλαμίτσι και Εξώπολη του δήμου Αποκορώνου.


Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει κάψει 70 στρέμματα δασικής και 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν υπό τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων δύο πεζοπόρα τμήματα της Π.Υ. και 4 οχήματα.

 

Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία και κεντρική – νότια Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Κάρπαθο, Ικαρία) και Νοτίου Αιγαίου (Κω, Ρόδο).

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι και στις υπόλοιπες περιοχές δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές. Για αυτό και πρέπει να υπάρχει προσοχή» τονίζει ο κ. Γεωργίου. «Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, (κατηγορία 3) θα είναι όλη η Κρήτη, η Λακωνία, Μάνη, όλη η βόρεια Πελοπόννησος (Κορινθία, Αργολίδα μέχρι την Αχαΐα), τα νησιά του Ιονίου, ένα μέρος της Αιτωλοακαρνανίας, η Μαγνησία, η Βοιωτία και η Φθιώτιδα, καθώς κι ένα μέρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη). Επίσης στην κατηγορία 3 εντάσσονται κι η Μυτιλήνη, Σαμοθράκη και περιοχές νότια του Έβρου».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, τοκάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου «σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, πριν από λίγη ώρα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Μεγάρων.

 

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

 

 

Ελλάδα
0

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM