Σοβαρός τραυματισμός συμβασιούχου στην καθαριότητα την ώρα της εργασίας του σε ΧΥΤΑ

Σοβαρός τραυματισμός συμβασιούχου στην καθαριότητα την ώρα της εργασίας του σε ΧΥΤΑ Facebook Twitter
0
Σοβαρά τραυματίστηκε 44χρονος εργαζόμενος στον τομέα της καθαριότητας, την ώρα που εργαζόταν στο  ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Σύμφωνα με το thestival.gr, το ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εναντικής Θεραπείας.
Ο εργαζόμενος είναι συμβασιούχος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το ατύχημα συνέβη λίγες μόνο ώρες μετά το θάνατο 62χρονης εργαζόμενης στην καθαριότητα στο δήμο Ζωγράφου.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες κάτω απο΄τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι της καθαριότητας, ενώ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον άτυχο 44χρονο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Χθες Κυριακή 3 Ιουλίου έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνέβει σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τραυματίστηκε συνάδελφος που εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων, οδηγός τράκτορα του Δήμου Θεσσαλονίκη Π.Α., και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο και έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.
Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να έχει ταχεία ανάρρωση.
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM