Μεγάλη πυρκαγιά σε Αφίδνες-Κρυονέρι

Μεγάλη πυρκαγιά σε Αφίδνες-Κρυονέρι Facebook Twitter
1

Μεγάλη πυρκαγιά σε Αφίδνες-Κρυονέρι

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4.00 τα ξημερώματα, επεκτάθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αυτή την ώρα τα δυο κύρια μέτωπα είναι στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, το μέτωπο στο Κρυονέρι έχει οριοθετηθεί, ενώ ενεργό παραμένει το μέτωπο στην Δροσοπηγή, καθώς πρόκειται για δύσβατο σημείο (χαράδρα) όπου εξακολουθούν να γίνονται ρίψεις από εναέρια μέσα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάστηκαν από την πρώτη στιγμή στο να περιορίσουν τις φλόγες και να μην επεκταθούν προς την περιοχή του Κρυονερίου, στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες βιοτεχνίες, εργοστάσια και αποθήκες και να αποφευχθεί η επέκτασή τους προς την Πάρνηθα.

Εάν συνέβαινε αυτό, η οικονομική ζημιά θα ήταν τεράστια στις βιομηχανίες και εάν περνούσε προς την Πάρνηθα, θα ολοκληρώνοταν η καταστροφή που είχε αρχίσει με τη μεγάλη φωτιά το 2007 και η οποία έκανε στάχθη τη μισή πευκόφυτη περιοχή.

Πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή,  στην Κύμη Ευβοίας. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. 

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κεφαλλονιά

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος. 

Πυρκαγιά στην Κύμη Ευβοίας

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή,  στην Κύμη Ευβοίας. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. 

Πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας.  
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη. 

________

Πολύ μεγάλος κίνδυνος και για άλλες πυρκαγιές σήμερα σήμερα

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει, για σήμερα Σάββατο 25 Αυγούστου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας (κεντρική και νότια), Αργολίδας,  Ηλείας (Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανδραβίδα, Δ. Πηνειού) και Κορινθίας,  σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καραγκιοζηδες, τιποτα δε εχουν αφησει ακαφτο. Τεραστιο μεριδιο ευθυνης εχει το τραγικο κρατος μας επειδη παλι θα τους αφησει να χτισουν στα καμμενα. Ως ποτε?