Απεργία την Πρωτομαγιά

Κεφαλονιά: Σώος ο τουρίστας που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα

Κεφαλονιά: Σώος ο τουρίστας που είχε εγκλωβιστεί σε χαράδρα Facebook Twitter
Φωτογραφία: kefaloniapress.gr
0

Αίσιο τέλος είχε, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, η περιπέτεια που έζησε ο Πολωνός τουρίστας, όταν ξεκινώντας το πρωί να εξερευνήσει τα μονοπάτια Άσσου στην Κεφαλονιά, κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες.

Μετά την έκκληση για βοήθεια που έκανε από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες. Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο.

Μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Super Puma που όμως δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον εγκλωβισμένο τουρίστα, και στη συνέχεια δράση ανέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, δύο από τους πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 45χρονο τουρίστα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, νερό, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τον βοήθησαν να ανεβεί στο ελικόπτερο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ