Σπρωξίματα και λιποθυμίες καταγγέλλει επιβάτης στο τρένο προς Λάρισα - Εικόνες χάους

Σπρωξίματα και λιποθυμίες καταγγέλλει επιβάτης στο τρένο προς Λάρισα - Εικόνες χάους Facebook Twitter
0

Την περιπέτεια επιστροφής στη Λάρισα με το τρένο ΟΣΕ θέλησε να μοιραστεί μία πολίτης (σ.σ. δεν αναφέρονται τα στοιχεία της) στο larissanet.gr, περιγράφοντας όσα βίωσε στη διαδρομή από τους Νέους Πόρους ως τη Λάρισα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έτυχε να ταξιδέψω αυτή τη ζεστή Κυριακή 25 Ιουνίου με τον προαστιακό των 19.50 από Ν. Πόρους Πιερίας προς Λάρισα. Ο κόσμος στο ένα και μοναδικό εκδοτήριο των Πόρων προμήνυε την κατάσταση που θα ακολουθούσε.

Η είσοδός μας στο τρένο έγινε βίαια, καθώς όπου υπάρχει πλήθος υπάρχει κ σπρώξιμο. Τα βαγόνια ήταν ήδη γεμάτα αφού το δρομολόγιο ξεκινά από Θεσσαλονίκη κι όταν τελικά κολλήσαμε κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον για να χωρέσουμε όλοι, οι πόρτες έκλεισαν με το ζόρι και κάπως έτσι ξεκίνησε η ταλαιπωρία. Σχεδόν μισή ώρα με τα εισιτήρια -που κακώς κόψαμε, να χρησιμεύουν ως βεντάλιες σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Σπρωξίματα και λιποθυμίες καταγγέλλει επιβάτης στο τρένο προς Λάρισα - Εικόνες χάους Facebook Twitter

Προφανώς θα υπήρχε κλιματισμός που δροσίζει 50 άτομα ανά βαγόνι κι όχι 200! Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσω την κατάσταση, άλλος λιποθύμησε και δεν υπήρχε χώρος να τον ξαπλώσουμε, τον κρατούσαν στα χέρια μέχρι να συνέλθει, άλλος ζαλιζόταν. Όλοι ήμασταν στριμωγμένοι ως τις πόρτες μέσα στη ζέστη και τις μυρωδιές.

Αρκετός ντόρος έγινε με τον εκτροχιασμό του τρένο πριν λίγο καιρό όμως δε φαίνεται να έγινε καμιά σημαντική αλλαγή. Το ενδιαφέρον πάγωσε μόλις το θέμα εξαντλήθηκε από τα ΜΜΕ. Μάλλον πρέπει να χαθούν κι άλλες ψυχές για να παρθούν δραστικά μέτρα σε αυτή τη χώρα. Τίποτα λιγότερο από ντροπή! Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προβλέπουν τέτοιες καταστάσεις όταν το τρένο είναι το πιο εύκολο μέσο για να αποδράσει κανείς από Λάρισα στις κοντινότερες παραλίες. Δεν είναι η πρώτη φορά αφού το φαινόμενο είναι γνωστό και συνηθισμένο, χωρίς κανένας όμως να αναλαμβάνει την ευθύνη. Τα πράγματα είναι το ίδιο δραματικά κι από Λάρισα προς Ν. Πόρους τα σαββατοκύριακα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σπρωξίματα και λιποθυμίες καταγγέλλει επιβάτης στο τρένο προς Λάρισα - Εικόνες χάους Facebook Twitter

Προφανώς οι υπεύθυνοι δεν ενδιαφέρονται γιατί δεν ταξιδεύουν οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους με αυτά τα τρένα (ή και να ταξιδεύουν είναι γνωστό στις κλίκες όσων δουλεύουν στον ΟΣΕ ότι ταξιδεύουν δωρεάν) που εκτός από την κακή συντήρηση που τα χαρακτηρίζει είναι κι ασφυκτικά γεμάτα. Ας γίνει κάποια στιγμή ένας έλεγχος πριν θρηνήσουμε θύματα. Πρέπει να γίνει κάποιο ατύχημα για να αναρωτηθούν όλοι τι πήγε στραβά; τι πρέπει να αλλάξει;

Κλείνοντας, θλίβομαι κι αγανακτώ εγώ κι όσοι αναγκάζονται να ανέχονται τέτοιες καταστάσεις. Ήμουν τουλάχιστον επιεικής στην περιγραφή μου σε σχέση με όσα ζήσαμε. Εφόσον οι υπεύθυνοι αδιαφορούν, η επόμενη κίνηση θα πρέπει να είναι να μην κόψει κανείς εισιτήριο άλλη φορά! Το θέμα αυτό είναι αναγκαίο να γίνει γνωστό διότι μόνο έτσι ίσως και να γλυτώσουμε τα χειρότερα!!!!

Σπρωξίματα και λιποθυμίες καταγγέλλει επιβάτης στο τρένο προς Λάρισα - Εικόνες χάους Facebook Twitter

Υποσημείωση: οι φωτογραφίες είναι δείγμα της κατάστασης αφού μπορούσα να βγάλω μόνο την είσοδο κι όχι τα βαγόνια, καθώς δεν υπήρχε ούτε ελάχιστος χώρος για να κινηθείς».

Πηγή: larissanet.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ