Τραυματιοφορέας έσωσε τη ζωή πρόωρου νεογέννητου μέσα σε ασανσέρ νοσοκομείου

Τραυματιοφορέας έσωσε τη ζωή πρόωρου νεογέννητου μέσα σε ασανσέρ νοσοκομείου Facebook Twitter
2

Στην ψύχραιμη, ενστικτώδη αντίδραση ενός τραυματιοφορέα οφείλει τη ζωή του ένα νεογέννητο κοριτσάκι που γεννήθηκε πρόωρα και με τον ομφάλιο λώρο δεμένο γύρω από το λαιμό του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ και το magnesianews.gr, το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου ένα Ι.Χ. με μία έγκυο γυναίκα η οποία είχε γεννήσει πρόωρα καθ' οδόν.

Η μητέρα κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, αλλά αυτό ήταν ήδη μελανιασμένο λόγω του ότι είχε τυλιχτεί ο ομφάλιος λώρος στο λαιμό του και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο και έσπευσαν να οδηγήσουν το μωρό στη μαιευτική κλινική.

Κατά τη μεταφορά του και ενώ γίνονταν προσπάθειες από δύο ειδικευόμενους γιατρούς ώστε να μπορέσει να πάρει ανάσες, ο τραυματιοφορέας Σωτήρης Βολιώτης επενέβη, τράβηξε τον ομφάλιο λώρο και το νεογνό ανέπνευσε κανονικά.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο κ.Βολιώτης: «Το μωρό με τη μητέρα και τον παππού ήλθαν στα επείγοντα του νοσοκομείου με Ι.Χ. Πήρα τη μητέρα με φορείο. Κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά της, το οποίο ήταν μελανιασμένο και είχε τυλιγμένο το λώρο γύρω από το κεφάλι και το λαιμό του. Δεν φαινόταν να αναπνέει. Αμέσως ήλθαν και δύο γιατροί ειδικευόμενοι συνοδεία για να το ανεβάσουμε στη Μαιευτική Κλινική. Καθ' οδόν και επειδή τα δευτερόλεπτα είναι σημαντικά και για την εγκεφαλική λειτουργία του μωρού -πέρα από τη ζωή του- στο ασανσέρ και ενώ γινόταν προσπάθειες από τους γιατρούς να δώσουν κάποιο χώρο στον ομφάλιο λώρο και στο λαιμό ώστε να αναπνεύσει το μωρό, εγώ, μηχανικά, τον τράβηξα από το κεφάλι του. Ο λώρος ξετυλίχθηκε, το μωρό ανέπνευσε και έκλαψε και έτσι ανακουφιστήκαμε όλοι. Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωσα κάτι, αλλά περνώντας η ώρα κατάλαβα ότι είχα κάνει κάτι σημαντικό. Στην ουσία έκανα το καθήκον μου», τόνισε.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι μια νεαρή νοσοκόμα δεν άντεξε το σοκ της γυναίκας με τα αίματα και το μωρό με το λώρο στην αγκαλιά και έχασε τις αισθήσεις της.

«Υπάρχουν αφανείς ήρωες στο Νοσοκομείο που καθημερινά αντιμετωπίζουμε χιλιάδες περιστατικά και αυτό το περιστατικό ανέδειξε τον αγώνα που δίνουμε κάθε μέρα για την υγεία των συνανθρώπων μας», παρατήρησε ο κ. Βολιώτης.


Η επικεφαλής της νοσηλευτικής Κατερίνα Χαραμή, επισήμανε ότι αυτά είναι τα μικρά θαύματα μικρών καθημερινών ανθρώπων. "Το περιστατικό δεν ήταν απλό, χρειαζόταν γιατρός με δεξιότητες, αλλά ο Σωτήρης διατήρησε την ψυχραιμία του και με την εμπειρία του του κινήθηκε σωστά, ίσως και τυχαία βέβαια, αλλά δεν παύει να είναι ένα μικρό θαύμα" τόνισε.

«Πρόκειται για έναν από τους πιο άξιους τραυματιοφορείς μας με μεγάλη εμπειρία και φάνηκε. Η διοίκηση θα τον βραβεύσει για την εξαιρετική του πράξη», δήλωσε ο κ. Δραμητινός.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου θα τιμήσει τον τραυματιοφορέα που έκανε για άλλη μια φορά το καθήκον του, σώζοντας μια ανθρώπινη ζωή.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και magnesianews.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια