Καφέ-μπαρ στον Άλιμο λειτουργούσε σαν «σουπερ μάρκετ» ναρκωτικών

Καφέ-μπαρ στον Άλιμο λειτουργούσε σαν «σουπερ μάρκετ» ναρκωτικών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Τη δυνατότητα παράνομου τζόγου, αλλά και αγοράς ναρκωτικών προσέφερε σε «εκλεκτούς» πελάτες κατάστημα που λειτουργούσε με «βιτρίνα» καφέ μπαρ και ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στον Άλιμο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης.

Συνελήφθησαν, συνολικά, δεκαοκτώ άτομα και συγκεκριμένα δύο γυναίκες ελληνικής και γεωργιανής υπηκοότητας, ηλικίας 35 και 45ετών αντίστοιχα, που ήταν προσωρινά υπεύθυνες του καταστήματος, 13 πελάτες και τρεις υπάλληλοι, (24χρονη υπήκοος Ρωσίας που εργαζόταν ως σερβιτόρα, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας που ενέχεται σε διακίνηση ναρκωτικών σε πελάτες και 38χρονος Έλληνας που ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και την μεταφορά των πελατών από και προς το κατάστημα).

Συγκατηγορούμενοι των παραπάνω είναι επιπλέον οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες του καταστήματος, οι οποίο όμως δεν έχουν συλληφθεί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κατάστημα λειτουργούσε σε «στενό κύκλο θαμώνων» και διέθετε δύο εισόδους, εκ των οποίων η κεντρική άνοιγε με θυροτηλέφωνο. Ακόμη, διέθετε σύστημα παρακολούθησης, ώστε οι υπάλληλοι να ελέγχουν την είσοδο των ατόμων ενώ περιμετρικά στα τζάμια είχαν τοποθετηθεί ταπετσαρίες ώστε να είναι αδύνατη η οπτική επαφή με το εσωτερικό του.

Από την έρευνα στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι ήταν σε λειτουργία ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί λογισμικό πρόγραμμα για «φρουτάκια», ενώ οι δύο προσωρινά υπεύθυνες έλεγχαν τις κάμερες του καταστήματος. Επιπλέον, στην κατοχή ενός εκ των παικτών, βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία, όπως προέκυψε, προμηθεύτηκε από τον 32χρονο υπάλληλο.

Στο κατάστημα καθώς και στην οικία του 32χρονου Αλβανού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ολόκληρος εξοπλισμός για «φρουτάκια», παιχνιδομηχανή, δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή που λειτουργούσαν σαν server, κοκαΐνη βάρους 54 γραμμαρίων, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, δύο ζυγαριές ακριβείας και 6.830 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ