Ώρες αγωνίας για την οικογένεια Λεμπιδάκη- Το τελευταίο sms των απαγωγέων του 54χρονου επιχειρηματία

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια Λεμπιδάκη- Το τελευταίο sms των απαγωγέων του 54χρονου επιχειρηματία Facebook Twitter
1

Δραματικές ώρες ζει οικογένεια Λεμπιδάκη καθώς οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία δεν έχουν επικοινωνήσει καθόλου μαζί τους εδώ και αρκετό καιρό, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο με αποτέλεσμα να έχουν «παγώσει» οι διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε τελευταία φορά sms από τους απαγωγείς με τα αιτήματά τους στις 26 Απριλίου. «Ύστερα από 80 εφιαλτικές μέρες και παρ' όλες τις ανθρωπίνως δυνατές προσπάθειες, ο Μιχάλης μας δεν επέστρεψε κοντά μας. Σήμερα, συμπληρώνονται 53 μέρες χωρίς νέα για την κατάσταση του και η οικογένεια μας βυθίζεται σε απόγνωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν για πρώτη φορά μετά την 30η Μαρτίου, οπότε και απήχθη. 

Το τελευταίο σημείο που γνωρίζει η αστυνομία ότι βρισκόταν ο 54χρονος επιχειρηματίας, ήταν ο οικισμός Καλέσσα, όπου οι απαγωγείς του έστησαν ενέδρα. Χρειάστηκε να περάσουν 7 ημέρες μέχρι οι απαγωγείς να επικοινωνήσουν για πρώτη φορά με τον αδερφό του επιχειρηματία κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους και μέσω sms απαίτησαν 100 εκατ. ευρώ. Στο επόμενο μήνυμα ζήτησαν 70 και τελικά έριξαν τις απαιτήσεις τους στα 50, ενώ έκαναν από την πρώτη στιγμή σαφές ότι θέλουν τα λύτρα σε μικρής αξίας χαρτονομίσματα, κάτω των 50 ευρώ, τα οποία να είναι χρησιμοποιημένα και όχι από συγκεκριμένη σειρά. Όμως η οικογένεια απάντησε ότι μπορεί να συγκεντρώσει μόνο 8 εκατ. ευρώ. Τότε, υπήρξε σύντομη διακοπή της επικοινωνίας και λίγο αργότερα ήρθε νέο μήνυμα από τους απαγωγείς, το τελευταίο που έχει μέχρι σήμερα η οικογένεια: «Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς», ήταν η τελευταία κουβέντα.

Να σημειωθεί πως περίπου 20 ημέρες μετά την απαγωγή, οι δράστες έστειλαν στην οικογένεια βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, το οποίο ήταν μέσα σε ένα USB που είχαν αφήσει σε ερημική τοποθεσία, 150 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους. Σε αυτό ο 54χρονος επιχειρηματίας λέει: «Είμαι καλά. Μου φέρονται σωστά. Δεν μου έχουν κάνει κακό αλλά ζητούν πολλά κι εμείς δεν έχουμε τόσα χρήματα». Μάλιστα, για να πείσουν οι απαγωγείς την οικογένεια ότι το βίντεο ήταν πρόσφατο έβαλαν τον επιχειρηματία να αναφέρεται και σε ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων για να αποδειχτεί ο χρόνος μαγνητοσκόπησης του μηνύματος. Αυτή η λεπτομέρεια κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ο 54χρονος με τους απαγωγείς βρίσκονται σε κάποιο σημείο στην Κρήτη.

 
Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM