Λέσβος: Δεν υπήρξαν ζημιές από τα 5,2 Ρίχτερ-Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα στο νησί

Λέσβος: Δεν υπήρξαν ζημιές από τα 5,2 Ρίχτερ-Έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα στο νησί Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ /STR
0

Δεν έχουν προς το παρόν αναφερθεί ζημιές από τον ισχυρό μετασεισμό μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 22.50 το βράδυ του Σαββάτου, με επίκεντρο ίδιο με εκείνο του ισχυρού σεισμού των 6,1 Ρίχτερ.

Δεν προκαλεί ανησυχία ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΑΣΠ κ. Λέκκα στο newsit, ο οποίος δήλωσε ότι οι σεισμολόγοι αναμένουν κι άλλους σεισμούς για να εκτονωθεί η ενέργεια του ρήγματος.

"Είναι ο μετασεισμός που περιμέναμε, αυτός των 5,2 Ρίχτερ" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτιτούτου. "Μαζί με τον μετασεισμό 4,6 που σημειώθηκε στις 06:40 το πρωί του Σαββάτου πιστεύουμε οτι η ενέργεια εκτονώθηκε και τα πράγματα θα πάνε τώρα ομαλά", πρόσθεσε ο Γ. Χουλιάρας.

Εν τω μεταξύ αντίξοες είναι οι καιρικές συνθήκες στο νησί καθώς σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα του νησιού θα είναι ενισχυμένοι στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM