Το σκυλί της 43χρονης που σκοτώθηκε στη Βρίσα έσκαβε τα ερείπια για να την ξεθάψει και έμεινε εκεί κλαίγοντας

Το σκυλί της 43χρονης που σκοτώθηκε στη Βρίσα έσκαβε τα ερείπια για να την ξεθάψει και έμεινε εκεί κλαίγοντας Facebook Twitter
Ο Κώστας Κωστάκης με τη Λίζα στην είσοδο της Συλλογής Φυσικής Ιστοριάς στη Βρίσα, την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017.
0

Το σκυλί της 43χρονης που σκοτώθηκε στη Βρίσα έσκαβε τα ερείπια για να την ξεθάψει και έμεινε εκεί κλαίγοντας Facebook Twitter
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Βρίσα,χτυπημένο βαριά από τον εγκέλαδο

 

Δυο όλα κι όλα σκυλιά απέμειναν στον οικισμό της Βρίσας από το σύνολο των ζώων που ζούσαν μαζί ή «παράλληλα» με τους ανθρώπους στον οικισμό μέχρι τον καταστροφικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας.

 

Το ένα σκυλί είναι αυτό της 43χρονης άτυχης γυναίκας που σκοτώθηκε εκείνο το μεσημέρι. Έσκαβε με τα πόδια του στα ερείπια προσπαθώντας να ξεθάψει τη φίλη του. Αλλά και μετά την εύρεση της σορού, έμεινε εκεί στα ερείπια επί ώρες κλαίγοντας μέχρι που το απομάκρυναν και το μετέφεραν σε χώρο φιλοξενίας ζώων άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 

Στη Βρίσα όμως μένει ακόμα και η Λίζα. Το αγαπητό σε όλους ημίαιμο σκυλί της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας. Φιλικό προς κάθε επισκέπτη του μουσείου η Λίζα είχε το χώρο κυριολεκτικά για σπίτι της. Εκεί και παρέμεινε, ζει στον περίκλειστο περιβάλλοντα χώρο της συλλογής, ενώ ο υπάλληλος της συλλογής Κώστας Κωστάκης, συνεχίζει κάθε μέρα να τη φροντίζει πηγαίνοντάς της νερό και φαγητό. Λιγότερα βέβαια πλέον τα χάδια, κάποια από αυτά υποκαθίστανται από τα χάδια των επισκεπτών των ερειπίων, μηχανικών, πυροσβεστών, αστυνομικών και δημοσιογράφων που περιδιαβαίνουν στα ερείπια.

 

 

Όλα τα άλλα ζώα της Βρίσας κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν. «Το φαινόμενο ερμηνεύεται…» λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η κτηνίατρος της Μυτιλήνης Μυρσίνη Τουρβαλή. «Τα ζώα είναι πολύ πιο κοντά στη φύση απ' ό,τι στον άνθρωπο. Έχει παρατηρηθεί ότι διαισθάνονται τις επερχόμενες αλλαγές και ανάλογα λειτουργούν. Μένουν αυτά που το αίσθημα του ανήκειν ξεπερνά άλλα φυσικά ένστικτα όπως για παράδειγμα η Λίζα».

 

Ας σημειωθεί ότι, όπως η κ. Τουρβαλή σημειώνει, η τελευταία σεισμική διεργασία έδιωξε από την πόλη της Μυτιλήνης και τα πουλιά. Όπως λέει «την παραμονή του σεισμού, την Κυριακή έφυγαν από τα δένδρα όλες οι κουρούνες που κάθονται εκεί. Προφανώς γιατί διαισθάνονται τον επερχόμενο κίνδυνο».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Παίρνει δύναμη για να συνεχίσει» - Η πρώτη αντίδραση της οικογένειάς του μετά τη μήνυση

«Η αγάπη αυτή είναι κάτι που μας ευχαριστεί» ανέφερε το οικογενειακό περιβάλλον του τραγουδιστή εν μέσω της δικαστικής διαμάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσά τους
THE LIFO TEAM
Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: Εν αναμονή προκαταρκτικής έρευνας - Ο τραγουδιστής θα κληθεί για εξηγήσεις μετά τη μήνυση

«Το να κατηγορείται κάποιος ότι έκανε μία πρόταση για να συνευρεθεί με κάποιον άλλον ενήλικα, δεν νομίζω πια ότι είναι και το πιο σοβαρό πράγμα στον κόσμο» ανέφερε ο δικηγόρος του δημοφιλούς τραγουδιστή
THE LIFO TEAM
Αγρότες:

Ελλάδα / Αγρότες: Κλείνουν και τις παρακαμπτήριες οδούς - Τι αποφάσισαν για τις γιορτές

Μετά το τέλος της χθεσινής πανελλαδικής σύσκεψης στις Σέρρες, οι αγρότες της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, απαντώντας αρνητικά στην πρόταση της κυβέρνησης για συνάντηση
THE LIFO TEAM