Μία τραυματίας και κατάρρευση παλαιών σπιτιών από τον σεισμό στη Λέσβο

Μία τραυματίας και κατάρρευση παλαιών σπιτιών από τον σεισμό στη Λέσβο Facebook Twitter
Ζημιές σε παλιά σπίτια στο Πλωμάρι. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ
0

Ζημιές στη Λέσβο έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί και ο ελαφρύς τραυματισμός μιας γυναίκας στο χωριό Πέτρα.

Παλαιά σπίτια κατέρρευσαν στον οικισμό του Πλωμαρίου της Λέσβου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Μεγάλες ζημιές αναφέρονται και στο χωριό Βρισά του Πολιχνίτου στη νότια Λέσβο, όπου φαίνεται να έχουν καταρρεύσει πολλά σπίτια του οικισμού:

Η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, είχε μικρό εστιακό βάθος και σημειώθηκε στις 15.28. Έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους από 3,2 έως 4,6, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, άρα ο (πρώτος) σεισμός θεωρείται επιφανειακός και ως εκ τούτου αναμένονται αρκετοί μετασεισμοί.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Η στιγμή του σεισμού, όπως έγινε αισθητή στην Τουρκία:

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Ελλάδα / Ανατροπή βυτιοφόρου: Κατεδαφίζεται η γέφυρα - Aντιδρόμηση στην Εθνική - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα και αύριο

Πώς κινούνται τα οχήματα σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή των Ευρωεκλογών - Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
NEWSROOM