Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο Facebook Twitter
Έτσι καταγράφηκε ο σεισμός από τον σεισμογράφο που είναι εγκατεστημένος στην Αγία Παρασκευή Λέσβου
0

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

 Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15.28. Ακολούθησε δεύτερος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στις 15.35.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ με επίκεντρο ανάμεσα σε Χίο και Λέσβο Facebook Twitter

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λέσβο και όπως μεταδίδει το Σκάι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 35 χιλιόμετρα νότια της Λέσβου. Και στη Χίο όμως η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.


Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές όπως είπε έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σκάι, στη Μυτιλήνη ο κόσμος είναι ανάστατος και στους δρόμους. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Ζημιές στη νότια Λέσβο έχει προκαλέσει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Επίσης, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Σύμφωνα πάντα με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Μανώλη Αρμενάκα ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Βίντεο από την Τουρκία:

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM