Εκστρατεία για να επιστρέψει η Αφροδίτη της Μήλου στο νησί της

Εκστρατεία για να επιστρέψει η Αφροδίτη της Μήλου στο νησί της Facebook Twitter
0

Διαδικασίες για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί ξεκινά ο δήμος της Μήλου. «Είναι νομίζω η αρχή για να καταφέρουμε αυτό που χρωστάω και χρωστάμε και στους προγόνους αλλά και στα παιδιά μας», σχολίασε στην κάμερα του euronews ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης. Φιλοδοξία των τοπικών φορέων είναι μέχρι το 2020, 200 χρόνια από την ανακάλυψή του, το αυθεντικό άγαλμα να επιστρέψει στο νησί.

Η αντιδήμαρχος του νησιού Ζαμπέτα Τούρλου προσθέτει: «Θεωρούμε ότι η Αφροδίτη είναι ξενιτεμένη και ήρθε η ώρα να γυρίσει. Ζητάμε από όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα, Έλληνες του εξωτερικού σε κάθε γωνιά της Γης, να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την αναγκαιότητα της επιστροφής του αγάλματος της Αφροδίτης πίσω στο νησί της».

Την Κυριακή βρέθηκε στη Μήλο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος κατά την αναγόρευση του σε επίτιμο δημότη είπε για τη σημασία του αγάλματος της Αφροδίτης: «Είναι ένα άγαλμα της Ελληνιστικής Εποχής, έκπαγλης ομορφιάς, το οποίο το θαυμάζουν όλοι, το θαυμάζει ολόκληρη η ανθρωπότητα μπαίνοντας στο Λούβρο».

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου, υπάρχει αντίγραφο του αγάλματος. οι επισκέπτες βλέπουν ένα αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης.

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα έργα της ελληνιστικής γλυπτικής. Βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου από έναν αγρότη, αλλά κατέληξε στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Πηγή: Euronews

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM