Χίος: Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας, με 22 προσαγωγές

Χίος: Αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό της Σούδας, με 22 προσαγωγές Facebook Twitter
0

Από σκηνή σε σκηνή ερεύνησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί και λιμενικοί, τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας, σε μια κοινή επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου του νησιού.

 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και είχε σαν αποτέλεσμα την προσαγωγή 20 ατόμων από την Αστυνομία και δύο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, μεταξύ των 20 υπάρχουν και άτομα που έχουν σε δεύτερο βαθμό αρνητική απάντηση στο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει.

 

Το γεγονός μεταφράζεται στο ότι πρέπει να τους επιδοθεί το σχετικό έγγραφο, εν συνεχεία θα συλληφθούν, θα κρατηθούν στα κρατητήρια (ελλείψει προαναχωρησιακού κέντρου) και μετά θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στον καταυλισμό της Σούδας υπάρχουν σκηνές δίπλα στη θάλασσα, ενώ σε αυτόν υπολογίζεται ότι διαμένουν περίπου 1.000 άτομα.

 

Eν τω μεταξύ, σύμφωνα με το politischios.gr, θορυβημένο από τις εικόνες της Σούδας που έκαναν το γύρο της Ελλάδος καταδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εκεί διαμενόντων, δίπλα σε ποντίκια και λύματα, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ έστειλε χθες στην Αθήνα με το πλοίο της γραμμής δύο πούλμαν γεμάτα από πρόσφυγες και μετανάστες. 

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από κύκλους της ΒΙΑΛ, ανάμεσα σε εκείνους που αναχώρησαν χθες το βράδυ υπάρχει και κόσμος του οποίου η εξέταση ασύλου έχει απορριφθεί σε πρώτο βαθμό, οικογένειες και άλλα, δείγμα της ανάγκης που προβάλει τώρα το υπουργείο να αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ για να εξυπηρετήσει και κόσμο της Σούδας.
Συνολικά μεταφέρθηκαν 68 άτομα. Τα 25 από τη Σούδα και τα υπόλοιπα από το Hotspot της ΒΙ.ΑΛ.. 

 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM