Απίστευτο φιάσκο: Στο Παίδων δεν κατάλαβαν πως ο μαθητής είχε τη σφαίρα στο κεφάλι του;

Απίστευτο φιάσκο: Στο Παίδων δεν κατάλαβαν πως ο μαθητής είχε τη σφαίρα στο κεφάλι του; Facebook Twitter
11

Απίστευτο φιάσκο προκύπτει με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην υπόθεση θανάτου του 10χρονου από το Μενίδι ο οποίος έπεσε νεκρός από «αδέσποτη» σφαίρα στο σχολείο του.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά για τραύμα από σφαίρα αλλά υποστηρίζεται ότι το τραύμα προκλήθηκε «από πτώση εξ ιδίου ύψους».

Πολλά είναι τα ερωτηματικά για το πώς γίνεται να μην εντοπίστηκε η σφαίρα στο νοσοκομείο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Παίδων «Αγία Σοφία» έχει ως εξής

Απίστευτο φιάσκο: Στο Παίδων δεν κατάλαβαν πως ο μαθητής είχε τη σφαίρα στο κεφάλι του; Facebook Twitter

Χθες βράδυ, το παιδάκι ξαφνικά κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς έπεσε στο έδαφος. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του γι' αυτό αιμορραγούσε. Ο μαθητής διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.


Σήμερα, έγινε η νεκροτομή κατά την οποία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».


«Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση» τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.


Αμέσως μετά την ενημέρωσης από τον ιατροδικαστή η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Για να μην αδικούνται με σχόλια, ενδεχομένως λόγω άγνοιας, άνθρωποι που πιθανότατα έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους, οφείλω να τοποθετηθώ, ακόμη και μη γνωρίζοντας πλήρως το περιστατικό, ώστε τουλάχιστο να ξέρετε πως λειτουργούν κάποια πράγματα, και να μην εκτοξεύονται ασυλλόγιστα κατηγορίες. Το ότι το παιδί καταρχήν μεταφέρθηκε διασωληνωμένο, υποδηλώνει ότι υπήρξε από τον τόπο του συμβάντος, ιατρική επίβλεψη και εφαρμογή αρχών "προχωρημένης" υποστήριξης της ζωής (advanced life support). Η δουλειά των ιατρών στα επείγοντα, ήταν να συνεχίσουν την προσπάθεια υποστήριξης βασικών λειτουργιών, και να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τυχόν αναστρέψιμα αίτια. Ένα ενδεχομένως μικρό "τυφλό" τραύμα (χωρίς πύλη εξόδου) θα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να το ξεχωρίσει κανείς οπτικά σε αυτές τις συνθήκες. Είναι δεδομένο ότι οι γιατροί πιθανότατα ζήτησαν τη συνδρομή νευροχειρουργού, υποθέτοντας εγκεφαλική αιμορραγία από την κάκωση, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εξωτερικά, ούτε μπορεί να γίνει κάποια εξωτερικού τύπου παρέμβαση πχ σταμάτημα κάποιας αιμορραγίας από το τριχωτό της κεφαλής, που ούτως ή άλλως δεν είναι (υπό φυσιολογικές συνθήκες ) απειλητικές για τη ζωή, και αντιμετωπίζονται σε δεύτερο χρόνο. Ούτως η άλλως, το βλήμα θα είχε προχωρήσει πιθανότατα βαθύτερα, σε βαθμό που να μην είναι εμφανές, αλλά ακόμη και αν η ύπαρξή του ήταν εκ των προτέρων γνωστή, η τυχόν αφαίρεσή του θα προϋπέθετε οργανωμένη νευροχειρουργική επέμβαση. Με αυτά ως δεδομένα, και με πιθανότατο σενάριο η κατάσταση (με ένα βλήμα να έχει προξενήσει καταστροφικές βλάβες στον εγκέφαλο) να επιβαρύνθηκε ραγδαία, το παιδάκι κατέληξε χωρίς να μπορεί να τεθεί διάγνωση. Και το ανακοινωθέν του νοσοκομείου εξάλλου, αναφέρει ( πιθανολογούμενο) αίτιο εισαγωγής, και όχι αίτια θανάτου, που είναι στη συνέχεια δουλειά του ιατροδικαστή να προσδιορίσει επακριβώς. Τι να πει πάντως κανείς... Κουράγιο στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, και ευχές κάποτε να εκλείψουν ανάμεσά μας τα "βλήματα" που παίζουν με βλήματα...
Εννοείται ότι δεν κατηγόρησα το προσωπικό του νοσοκομείου για αμέλεια ή οτι η διάγνωση που δεν έγινε στοίχησε την ζωή του, αυτό που με ενόχλησε είναι ότι έρχεται ένα παιδάκι ετοιμοθάνατο αν όχι ήδη νεκρό, και σου λένε λιποθύμησε και τραυματίστηκε τόσο σοβαρά που έφτασε σε αυτη την κατάσταση, εξέτασε το λίγο παραπάνω μόνο απο περιέργεια ούτε να αλλοιώσει πιθανόν τα ευρήματα του ιατροδικαστή κάτι θα έβλεπε που θα ταίριαζε ίσως και να κερδίζαν λίγο χρόνο για να βρουν τον υπαίτιο, φήμες λένε ότι στην απογευματινή έρευνα της αστυνομίας μόνο γυναικόπαιδα βρήκαν στα σπίτια.........
Δεν σε καταλαβαίνω με το "να κέρδιζαν λίγο χρόνο για να βρουν τον υπαίτιο". Θέλεις να πεις δηλαδή ότι ο υπαίτιος για τον θάνατο του παιδιού ήξερε την αιτία θανάτου του πριν από τους γιατρούς και κρύφτηκε για να μην τον πιάσουν;
Δεν νομίζω να γνώριζε, εξάλλου τα ρεπορταζ αναφέρουν πέραν του ενός σπιτιών από όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί, οπότε είναι αδύνατο να πιστέψει κάποιος ότι είναι ο υπαίτιος.Αυτό που λέω είναι από την ώρα της ανακοίνωσης από τον ιατροδικαστή της πραγματικής αιτίας θανάτου μεσολάβησαν πολλές ώρες έως την επιχείρηση της αστυνομίας , δηλαδή μεσολάβησαν τουλάχιστον 14-15 ώρες έως οτου υπάρξει φυσική παρουσία της αστυνομίας για την εξιχνίαση του περιστατικού, χρόνος κατά την άποψη μου πολυτιμος, ίσως να προλάβαιναν κατι παραπάνω......Τι να πω κρίμα και πάλι κρίμα για το παιδί.
μπορεί αυτο να μην περιγράφεται ευκρινώς στο καθηκοντολόγιο του ή στο ΦΕΚ διορισμού του, τι θέλετε να γίνει τώρα? να είναι παράνομοι και να υπερβάλλουν της θέσεως τους......Τραγική ιστορία από την αρχής εως το τέλος της, ας αναπαυθεί η ψυχή του.
Λες φιλε μου διασωληνωμένο ασθενή να τον βλέπει η νοσοκόμα ?Τι ακριβώς να φανταστεις για ενα παιδάκι με θλαστικό στο τριχωτό της κεφαλής μετα απο πτώση ? Μάλλον το προφανές και όχι τη σφαίρα .Ενα μεγάλο μπραβο σε ενα νοσοκομείο που παλεύει καθημερινά για τοσες παιδικες ζωές! Ας αναπαυτεί η ψυχή του ...
Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε σε σχόλιο πιο κάτω, όταν στα επείγοντα μεταφέρεται ασθενής σε τόσο κρίσιμη κατάσταση, πρωταρχικό μέλημα είναι η υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με ανάνηψη και κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σταθεροποίησή του.Φυσικά και γίνεται μια γρήγορη εκτίμηση των τραυμάτων, όμως η σειρά εργασίας έχει ως εξής:1. αποκατάσταση με κάθε δυνατό μέσο των ζωτικών λειτουργιών2. έλεγχος μεγάλων-απειλητικών- αιμορραγιών εφόσον υπάρχουν3. διατήρηση με φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των λειτουργιών ΜΕΧΡΙνα γίνει ο λοιπός έλεγχος με απεικονίσεις(ακτινογραφίες/αξονικές) και εργαστηριακές εξετάσεις για να καθοριστεί η αιτία του προβλήματος και να δοθεί η λύση-εφόσον είναι εφικτό.Με λίγα λόγια, πρώτα εξασφαλίζεται η ζωή και μετά καθορίζεται η αιτία που την απείλησε.Αν επιτευχθεί το πρώτο σκέλος της εξίσωσης, είναι δουλειά του γιατρού που εξετάζει να βρει την απάντηση.Αν όχι είναι δουλειά του ιατροδικαστή.Τραγική όσο και σοκαριστική είδηση.