Απεργία την Πρωτομαγιά

Η οικογένεια Μητσοτάκη λέει «όχι» στην κηδεία δημοσία δαπάνη

Η οικογένεια Μητσοτάκη λέει «όχι» στην κηδεία δημοσία δαπάνη Facebook Twitter
6

Να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ζητά η οικογένειά του όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Την επιθυμία της να εξαιρεθεί η δαπάνη για την κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «από τη δημοσία δαπάνη που δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976» γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη, την ίδια μέρα από τις 07:00 έως τις 13:30.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Από σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου, ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Ελλάδα
6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Έβαλε το Facebook το χεράκι του σε αυτή την απόφαση της οικογένειας. Το πιο αναδημοσιευόμενο ποστάρισμα για τον Μητσοτάκη ήταν το: "έζησε δημοσία δαπάνη, κηδεύεται δημοσία δαπάνη". Ε, είπε η οικογένεια να τους χαλάσει την σούπα.
οκ.Το καταλαβαίνουμε το σκεπτικό να μην γίνει η κηδεία δημόσια δαπάνη όμως απο την άλλη είναι "προσβλητικό" για τη μνήμη του αποθανόντα. Τόσοι και τόσοι"λιγότερης αξίας και προσφοράς" απο τον κ.Μητσοτάκη κηδεύτηκαν Δημοσία Δαπάνη όπως βέβαια το προβλέπει ο Νόμος. Δεν θα σωθεί η οικονομία απο αυτό αντιθέτως είναι Φόρος τιμής για τον αξιόλογο αυτό άνθρωπο !!
Εχεις δικιο και καταλαβαινω το σκεπτικο σου ωστοσο επειδη ακριβως η χωρα ειναι χρεοκοπημενη και επειδη ακριβως την ιδια στιγμη ο καθε ασχετος κηδευεται δημοσια δαπανη η επιλογη της οικογενειας αναδεικνυεται πολυ σοφη.