Στη δημοσιότητα η απόρρητη αναφορά του φρούραρχου για τις χυδαιότητες του Κασιδιάρη

Στη δημοσιότητα η απόρρητη αναφορά του φρούραρχου για τις χυδαιότητες του Κασιδιάρη Facebook Twitter
15

Το ενημερωτικό σημείωμα που συνέταξε ο διοικητής της Φρουράς και πλέον βρίσκεται στη διάθεση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Έθνος».


Μέσα από το έγγραφο αποκαλύπτεται πλήρως το περιστατικό της επίθεσης με όσα έδειξαν (για λίγο) και όσα δεν έδειξαν οι κάμερες.

«Την 13.25 ώρα και ενώ τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης Ηλίας, έμπροσθεν του εδράνου διέσχιζε τον διάδρομο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δένδιας Νικόλαος με σκοπό να εξέλθει της Ολομέλειας.
Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας ένεκα της παρουσίας του βουλευτή της ΝΔ άρχισε να φωνασκεί, να υβρίζει και προέταξε το χέρι του στον αριστερό βραχίονα του πρώην υπουργού» αναφέρεται στο έγγραφο.

«Αμεσα αστυνομικοί της ΥΑΒΕ, οι οποίοι ήσαν παρατεταγμένοι με εντολή του υπογράφοντα έξωθεν των θυρών της Ολομέλειας, αντελήφθησαν τις φωνές και εισήλθαν στην Ολομέλεια. Διαπιστώνοντας το επεισόδιο προσέτρεξαν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Δήμα Χρήστο, λαμβάνοντας θέση ανάμεσα των δύο βουλευτών σχηματίζοντας τοίχο, προκειμένου να εμποδίσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη Ηλία να προβεί σε βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δένδια Νίκου. Αμεσα εισήλθαν εντός της Ολομέλειας οι ειδικές ομάδες, οι οποίες είχαν συγκροτηθεί γι' αυτόν τον σκοπό. Ενώ είχαν εισέλθει οι ανωτέρω ομάδες της ΥΑΒΕ, ο προεδρεύων Μπαλαούρας Γεράσιμος καλούσε παρατεταμένα τη φρουρά, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τους, καθόσον οι αστυνομικοί ήτο με πολιτική περιβολή όπως είχαν διαταχθεί και ενεργούσαν.

Ο υπαστυνόμος Α' αντιλαμβανόμενος ότι ο πρόεδρος δεν είχε αντιληφθεί την είσοδο της φρουράς μετέβη στη θέση του προεδρεύοντα και ανέφερε ότι η αστυνομική φρουρά ευρίσκετο εντός της αιθούσης, πράγμα το οποίο μεταγενέστερα γνωστοποίησε και ο ίδιος ο προεδρεύων».


Στην τρισέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Φρουράς αναφέρεται και η αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά και των επεισοδίων που προκάλεσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των αστυνομικών δυνάμεων και την αποφασιστικότητα αυτών, ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί με την εντολή του προέδρου και των αστυνομικών και εξήλθε συνοδεία αστυνομικών της Ολομέλειας. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρίψη νερού από πλαστικά μπουκάλια προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη στάση του βουλευτή Κασιδιάρη Ηλία. Αφού είχε εξέλθει της Ολομέλειας ο εν λόγω βουλευτής, στη βόρεια είσοδο συνέχιζε να υβρίζει με διάφορες φράσεις» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.


Πηγές του Κοινοβουλίου εξηγούν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι έξω από τη βόρεια πύλη της Ολομέλειας, από την οποία εισέρχονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές, βρίσκονταν τέσσερις αστυνομικοί της Φρουράς. Η απόσταση μεταξύ της πύλης και του εδράνου του Κασιδιάρη είναι πέντε βήματα στην κυριολεξία. Οταν ξέσπασε το επεισόδιο με τον Ν. Δένδια, οι αστυνομικοί μπήκαν κατευθείαν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην οποία εξελισσόταν συνεδρίαση επιτροπών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας δεν είχε αντιληφθεί ότι οι αστυνομικοί είχαν μπει στην αίθουσα και είχαν αποτρέψει βιαιοπραγίες και έκτροπα και συνέχιζε να φωνάζει «Φρουρά, Φρουρά, Φρουρά».

Μάλιστα, από τα πρακτικά της Βουλής προκύπτει ότι ο Γιάννης Τραγάκης επιβεβαιώνει την παρουσία των αστυνομικών μέσα στην αίθουσα, ενώ ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης αναφέρει ότι η Φρουρά ενήργησε άμεσα και σωστά.

πηγή: ethnos.gr

Ελλάδα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Ερώτησις πέμπτη :Ποία η κρίσις των ΑΜΕΣΩΣ και ΤΕΛΕΙΩΣ εμποδισάντων αστυνομικών να προβεί εις βιαιοπραγίαν ο βουλετής κ. Κασιδιάρης επί του κ. Δένδια, επί της δηλώσεώς του ότι διενήργησεν γενετήσιαν πράξιν επί μιας αδελφής ; Μήπως επρόκειτο δι' έτερον περιστατικόν ;
Ερώτησις πρώτη:Η ηχώ ραπίσματος που ηκούσθη ευκρινώς και κατόπιν αυτής ηγέρθη ο προεδρεύων κραυγάζων "φτερά, φτερά" πόθεν προεκλήθη ; Ερώτησις δευτέρα: Πόσοι ΉTO οι καταφθάσαντες άμεσα αστυνομικοί και ουδείς τους αντελήφθη ;Ερώτησις τρίτη: Ποίος και τίνι τρόπω ελέγχει την νόμιμον παρεύρεσιν εντός της Βουλής αστυνομικών ενδεδυμένων πολιτικήν περιβολήν, αφού ούτε ο Πρόεδρός της τους αναγνωρίζει ;Ερώτησις τετάρτη:Ο καθηγητής ελληνικών που εδίδαξεν την τάξιν του Διοικητού της Φρουράς είχεν ανακληθεί εκ της εφεδρείας ;
Έστω και εκ των υστέρων, μια μικρή διευκρίνιση :Οι κάποιας ηλικίας αναγνώστες Αθηνών (και κάποτε κυκλοφορήσαντες στο τρίγωνο Σταδίου-Αιόλου-Ερμού) μάλλον αντιλαμβάνονται την αναφορά μου "φτερά-φτερά" (σκόπιμα σκωπτική, λόγω της αναποτελεσματικότητας των εκκλήσεων του ΠτΒ).Οι υπόλοιποι ας ρωτήσουν κάποιον γεροντότερο, γιατί η διακριτικότητα επιβάλλει να μην αναφερθώ δημόσια.
Καλα σε ποια εποχή ζει ο φρούραρχος? που έμαθε ελληνικά, που ζουν μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι? Ναι μεν καλύφθηκε η ΕΛΑΣ, αλλα αποκαλύφθηκε η αγραμματοσύνη της.
Αυτό που ο φρούραρχος γράφει (σχεδόν) στην καθαρεύουσα, 42 χρόνια μετά την καταργησή της...είναι φαινόμενο. Ήτο απίστευτον...Μνημόνια 100 χρόνια!!!
Πράγματι αξίζετε όχι 100 αλλά 1.000.000 μνημόνια αφού αδυνατείτε να κατανοήσετε ότι αυτό που διαβάσατε είναι απλώς ένα επίσημο έγγραφο (όπως τόσα και τόσα άλλα σε όλο το φάσμα υπηρεσιών και επαγγελματικών εγγράφων σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων) και όχι καθαρεύουσα!! Δικαιολογείστε μόνο αν είστε 17.
Προφανώς, όλοι εμείς είμαστε 17ρηδες ΚΑΙ καθυστερημένοι και μας αξίζουν 1.000.000 μνημόνια (!!!), πρώτη φορά διαβάζουμε δημόσιο έγγραφο και αδυνατούμε να το κατανοήσουμε κλπ".Τον καλό τον λόγο, εδώ τον έχετε... Εποικοδομητικός...Επειδή το θέμα αφορά σε Δημόσια Υπηρεσία και δεν πρέπει να το ξεπετάξουμε, αλλά εγώ ΔΕΝ θέλω να σας ειρωνευτώ :1. Που διδαχτήκατε ότι "οι αστυνομικοί ήτο";2. Τελικά, ποιο γλωσσικό μορφικό ιδίωμα ακολουθεί το κείμενο - ας δεχτούμε ότι δεν είναι καθαρεύουσα, αλλά τι είναι ;Αν απαντήσετε, εμείς οι καθυστερημένοι άξιοι των μνημονίων θα αναλάβουμε την αναλογία σας για να σας ελαφρώσουμε και να σας φύγει η καούρα. Αν δεν απαντήσετε, ένα καλό ξύδι από κόκκινο κρασί είναι ό, τι πρέπει, για να ελαφρώσετε εσείς εμάς. Επειδή σας δίνει ελεύθερο βήμα η Λάϊφο, μην κάνετε κατάχρηση !
Εντάξει. Έχετε κάποιο δίκιο. Ενδεχομένως το παραξήλωσα υφολογικά. Σε καμμία περίπτωση δεν υπαινίχθην ότι είναι κάποιος καθυστερημένος. (Άλλωστε πολύ άκομψος χαρακτηρισμός).Έχω απογοητευτεί σφόδρα από την επιφανειακή προσέγγιση που γίνεται στον δημόσιο διάλογο απλώς. Έχουμε τραγικά τεκταινόμενα και χτενιζόμεθα ομαδικώς...Τέλος πάντων. Να σας απαντήσω επειδή απευθύνεστε με ευγενικό τρόπο και δεκτός ο στόμφος σας προς έμφαση. 1.Για το "ήτο" που τόσο ξένισε δείτε το σύνδεσμο παρακάτω με πλήθος αναφορές ποιητών μας σχετικώς που το χρησιμοποιούν (το "λάθος" ήταν ότι το υποκείμενο ήταν σε πλυθηντικό ενώ ο τύπος υφίσταται κανονικά)http://www.greek-language.gr/digitalResources/literature/tools/concordance/search.html?start=440&lq=word:50432.Το γλωσσικό ύφος είναι νεοελληνική με τύπους κλίσης των ρημάτων που κρατούν τους παθητικούς αορίστους (αντελήφθην κλπ.) και τις μετοχές εις αντικατάσταση δευτερεουσών προτάσεων ή περιφράσεων (ο προεδρέυων αντί ο πρόεδρος της συνεδρίασης ή το πρόσωπο που προήδρευε) όπως είθισται σε δημόσια έγγραφα (μια αίτηση να υποβάλλει κάποιος λέει "αιτούμαι όπως μου χορηγηθεί βεβαίωση προς...κλπ"). Καθαρεύουσα δεν είναι αλλιώς θα έλεγε "όπως προβή" (με υποτακτική δηλαδή με παλαιούς τύπους) αντί "για να προβεί" καθώς επίσης και θα είχε άλλα σημεία παρόμοιας υφής (αν θέλετε τα συζητάμε).Δεν χρειάζετε να με αλαφρώσετε από την αναλογία αλλά νομίζω το ξυδάκι από κρασάκι το απέφυγα. Γι'απόψε! Με την άδειά σας.
Σχόλιό σας 23.5 00.38'Θετικό που αναγνωρίζετε ότι ενδεχομένως το παραξηλώσατε.Πάντως, εννοιολογικά παρακαλώ, όταν γνωρίζετε ότι απευθύνεστε σε ενήλικους - και μάλιστα σε μερικούς για αρκετές δεκαετίες - και τους κατατάσσετε διανοητικά στους 17ρηδες, προφανώς τους θεωρείτε καθυστερημένους (άκομψο μεν, αλλά έτσι είναι). Σημείωση 1 :Είναι προφανές ότι δεν αναφέρθηκα στο "ήτο" μόνο του, αλλά σε συνδυασμό με το υποκείμενο.Σημείωση 2 (επί του γλωσσικού ύφους) :Η προσπάθεια περιγραφής του που κάνετε, είναι βούτυρο στο ψωμί κάθε ακατάλληλου που διορίστηκε στο Δημόσιο χωρίς αξιολόγηση και λόγω βύσματος, αλλά τον πληρώνουμε. Είμαι δε σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε από ό, τι λέτε. Και αν δεν φύγουν αυτού του επιπέδου οι υπάλληλοι από το Δημόσιο, άσπρη μέρα δεν θα δούμε !
Προσυπογραφω ο,τι ειπαν οι ΕΛΠΟ και tktk. Προκειται για βιασμο της γλωσσας, κατι αναμεσα σε καθαρευουσα και δημοτικη, ενα κειμενο σα να βγηκε μεσα απο χουντικο διαταγμα. Ψευτοεπισημοτητα που υπονομευει το αυτονοητο κυρος της αναφορας.
Για να είμαι σαφής. Δεν απευθύνθηκα σε σας για το 17άρηδες. Απάντησα κάτω από το δικό σας σχόλιο; Όχι. Aπάντησα κάτω από σχόλια άλλων που απευθύνθηκαν με "τσιτάτα" συνθηματολογικά. Η Lifo έχει και νεαρόκοσμο στις τάξεις της καθώς και πολλούς μαθητές. Η συνεπαγωγή ότι δικαιολογείται λοιπόν μια άγνοια βασικών τυπολογικών στα δημόσια έγγραφα αν είναι 17 (οπότε το μόνο επίσημο έγγραφο που θα δουν σχετικά σύντομα είναι το μηχανογραφικό). Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Δεν υποβόσκει ειρωνία στο σχόλιό μου. Είναι κυριολεξία: Aν είστε 17 ΟΚ αλλά οι παραπάνω όλο και κάποιο έγγραφο πρέπει να έχετε δει ή συντάξει. Επίσης και σε ιδιωτικά συμφωνητικά τέτοια γλώσσα χρησιμοποιείται. Δεν χρησιμοποιείται "ο δικός μου συμφωνεί να νοιακιάζουμε το δυαράκι για 200 ευρώ το μήνα και βάλε την τζίφρα σου από κάτω". Σωστά; Και σε γενική συνέλευση πολυκατοικίας ακόμα (που σιγά το επίσημο έγγραφο) πιο συμμαζεμένη γλώσσα χρησιμοποιούμε. Για το Δημόσιο που λέτε να επισημάνω ότι η απόγνωσή μου και απελπισία μου είναι το ίδιο τεράστια με την δική σας. Εντούτοις η γλωσσική χρήση τοιουτοτρόπων τύπων είναι το λιγότερο που με απασχολεί. Ας ξεφορτωθούμε πρώτα τις πάμπολλες άχρηστες θέσεις που χρησιμοποιούνται ψηφοθηρικά πριν αλωθεί όοοοοοοοολο το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας εις εξαγωγές εγκεφάλων και μετά βρίσκουμε και τα υπόλοιπα. Πιστεύω θα συμφωνήσουμε ως προς αυτό. Ευχαριστώ για τον κόσμιο διάλογο.
" Αμεσα αστυνομικοί της ΥΑΒΕ, οι οποίοι ήσαν παρατεταγμένοι με εντολή του υπογράφοντα έξωθεν των θυρών της Ολομέλειας, αντελήφθησαν τις φωνές και εισήλθαν στην Ολομέλεια. Διαπιστώνοντας το επεισόδιο προσέτρεξαν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Δήμα Χρήστο, λαμβάνοντας θέση ανάμεσα των δύο βουλευτών σχηματίζοντας τοίχο, προκειμένου να εμποδίσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη Ηλία να προβεί σε βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δένδια Νίκου "Πολύ σωστά έπραξαν οι Αστυνομικοί άλωστε την δουλειά τους κάνανε αλλά ο κ.Δήμας τι ρόλο προσπαθούσε να παίξει εκεί ? Τον "μπράβο" του κ.Δενδιά παρίστανε ? και γιατί μόνο αυτός και οχι και άλλοι ? Πολύ περίεργη η ενέργεια του κ.Δήμα.....
Σόρρυ που επεμβαίνω αλλά τι το περίεργο βρίσκεις για την στάση του Δήμα? Του Παυλόπουλου κουδούνια του κρέμασαν (και δικαίως) που δεν αντέδρασε στο χαστούκι του Κασιδιάρη στην Λιάνη. Και τώρα που κάποιος σηκώνεται να υπερασπιστεί κάποιον απειλούμενο με βιαιοπραγία είναι λάθος? Τι επεισόδια έχω χάσει?