Νέα στοιχεία για τον 52χρονο βιαστή της Δάφνης - Τι λένε οι οφθαλμίατροι που τον εξέτασαν

Νέα στοιχεία για τον 52χρονο βιαστή της Δάφνης - Τι λένε οι οφθαλμίατροι που τον εξέτασαν Facebook Twitter
4

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο πατέρας του 52χρονου που κατηγορείται ότι βίασε την 20χρονη φοιτήτρια στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο πατέρας του 52χρονου κλήθηκε να καταθέσει στον ανακριτή και προσκόμισε και το πιστοποιητικό τυφλότητας του ΚΕΠΑ, έγγραφο που επικαλείται ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας έφτασε στα δικαστήρια και δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους που επέμεναν να τον ρωτούν για το γιο του. Είχε κληθεί από την ανακρίτρια προκειμένου να καταθέσει το έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο γιος του έχει μεγάλο πρόβλημα όρασης. Το κατέθεσε επικαιροποιημένο με χθεσινή ημερομηνία και σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής είναι ο μόνος μάρτυρας υπεράσπισης του γιου του.

«Ο πατέρας προσκόμισε το σχετικό έγγραφο του ΚΕΠΑ το οποίο επικαλείται από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου βιαστή της Δάφνης, Ελευθέριος Ειρηνάκης.

«Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι το έγγραφο αυτό αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις ενός δικονομικού δικαιώματος του κατηγορουμένου το οποίο εφόσον η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη θα κριθεί το εάν και το πότε αυτό θα ασκηθεί» πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Στο μεταξύ, μέσα στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού εξετάστηκε τελικά από οφθαλμιάτρους ο 52χρονος. Σύμφωνα με το bloko.gr, η εξέτασή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας για πραγματογνωμοσύνη.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ικανοποιητική όραση μέχρι την απόσταση των είκοσι εκατοστών, κάνοντάς του το τεστ των δακτύλων προ του οφθαλμού. Διέγνωσαν, όμως, σταδιακή εξασθένηση τής κεντρικής και περιφερειακής όρασης, μετά τα 20 εκατοστά, κάτι που οφείλεται στην αλλοίωση τού βυθού της κεντρικής περιοχής.


Σύμφωνα με τα όσα εξήγησαν οι γιατροί στους αστυνομικούς αυτό το σύμπτωμα μοιάζει με την εικόνα ενός αντικειμένου όταν βυθίζεται στη θάλασσα, λόγω της διάθλασης του φωτός.


Αυτό το πόρισμα θα παραδοθεί σε ειδική επιτροπή, που θα αποφανθεί το ποσοστό τυφλότητας.

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ