Ξεχάστε το κάπνισμα στα μπαρ και τα καφέ - Λένε πως ενεργοποιούνται οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ξεχάστε το κάπνισμα στα μπαρ και τα καφέ - Λένε πως ενεργοποιούνται οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο Facebook Twitter
7

Σειρά παρεμβάσεων για τον συντονισμό και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. 

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κωνσταντίνου Μπαργιώτα, ο οποίος επισήμανε ότι σήμερα παρατηρείται πλήρης ευτελισμός της εφαρμογής του νόμου.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 δεν εφαρμόζεται, ξεκαθάρισε όμως ότι το υπουργείο δεν προσανατολίζεται στην τροποποίησή του αλλά σε παρεμβάσεις που θα έχουν στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς παρατηρούνται αλληλοεπικαλύψεις που καταλήγουν στη μη εφαρμογή των υφιστάμενων διατάξεων.

Συμπλήρωσε ακόμη, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθώς πρέπει να υπάρξει ένα σήμα ότι ο πολιτικός κόσμος αναζητεί μέτρα εφαρμοσμένης πολιτικής και πως ξεκινούν ξανά έλεγχοι αφήνοντας πίσω την περίοδο της πλήρους ασυδοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM