Κλείνουν για χρόνια τρεις πλατείες και δρόμοι στην Αθήνα για τις εργασίες της γραμμής 4 του μετρό

Κλείνουν για χρόνια τρεις πλατείες και δρόμοι στην Αθήνα για τις εργασίες της γραμμής 4 του μετρό Facebook Twitter
7

Τρεις κεντρικές αθηναϊκές πλατείες μετατρέπονται σε εργοτάξια προκειμένου να δημιουργηθούν οι τρεις από τους 14 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετούν τη νέα γραμμή, μήκους 13 χιλιομέτρων, του μετρό.

Κλειστοί θα είναι επίσης για μεγάλα διαστήματα και αρκετοί δρόμοι στα σημεία εργασιών για τους νέους σταθμούς της γραμμής μήκους 13 χλμ.

Οι πλατείες που θα κλείσουν είναι της Κυψέλης, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Η μικρή τριγωνική πλατεία Εξαρχείων θα πρέπει να κλείσει για τουλάχιστον μια επταετία και να μετατραπεί σε εργοτάξιο. Στη σχετική μελέτη, αναφέρεται πως θα μείνει ελεύθερος μόνον ο πεζόδρομος της Θεμιστοκλέους, ενώ θα χρειαστεί να καταληφθεί και μέρος των οδών που τη διατρέχουν στις άλλες δύο πλευρές της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος προβληματισμός επικρατεί και στο Δήμο Αθηναίων που πρόσφατα κλήθηκε να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου. Στην έγγραφη εισήγηση καλείται η κατασκευάστρια του έργου Αττικό Μετρό «να εξασφαλίσει την αποδοχή του έργου κατά τη φάση κατασκευής του από τους κατοίκους των περιοχών» και να έρθει σε «επικοινωνία με συλλογικότητες της περιοχής για την αποφυγή συγκρούσεων κατά τη διάρκεια της κατασκευής». Ιδιαίτερα για την πλατεία Εξαρχείων, ζητείται «η εταιρία να μεριμνήσει για τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους της περιοχής γύρω από την πλατεία, την αποδοχή του έργου από τους καταστηματάρχες, ενώ η κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από το εργοτάξιο θα πρέπει να προγραμματισθεί για το μικρότερο δυνατό χρόνο».

Ο αντιδήμαρχος Γ. Χ. Αποστολοπουλος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι η Αττικό Μετρό υποσχέθηκε να αναπλάσει τις πλατείες με νέα σχέδια και να αποφύγει τις αντιαισθητικές λαμαρίνες που κλείνουν τα εργοτάξια, η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά πρότεινε ανταποδοτικά για τα μαγαζιά που δεν θα μπορούν να βγάζουν τραπεζοκαθίσματα. «Καλή τύχη σε όσους προσπαθήσουν να φτιάξουν στα Εξάρχεια μετρό», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Π. Κωνσταντίνου, που επικαλέστηκε διαφωνίες των κατοίκων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Αττικό Μετρό που ξεκίνησε στις 30/3/17 το διεθνή διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρίες θα πρέπει έως τις 30/6/17 να καταθέσουν προτάσεις για να επιλεγεί ανάδοχος ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και να ξεκινήσει η κατασκευή στις αρχές του 2019. Η σύμβαση θα έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,45 εκατομμύριο ευρώ.

Όμως, όπως αναφέρεται στην απόφαση, η Αττικό Μετρό διατηρεί το δικαίωμα να αναθέσει τα πρόδρομα έργα (αρχαιολογικά, παρακάμψεις δικτύων) με ξεχωριστή σύμβαση για να ξεκινήσουν συντομότερα και αυτή φαίνεται να είναι η κατεύθυνση. 

Κλείνουν για χρόνια τρεις πλατείες και δρόμοι στην Αθήνα για τις εργασίες της γραμμής 4 του μετρό Facebook Twitter
Κλείνουν για χρόνια τρεις πλατείες και δρόμοι στην Αθήνα για τις εργασίες της γραμμής 4 του μετρό Facebook Twitter

πηγή: eleftherostypos.gr/ Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM