Οι Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν σκυλίτσα που γέννησε 43 επίλεκτα κουτάβια (φωτογραφίες)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν σκυλίτσα που γέννησε 43 επίλεκτα κουτάβια (φωτογραφίες) Facebook Twitter
5

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν έναν θηλυκό βελγικό Ποιμενικό (Mallinois) κατά την τελετή αποφοίτησης Σχολείου Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, για την «προσφορά» 43 επίλεκτων απογόνων του.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν σκυλίτσα που γέννησε 43 επίλεκτα κουτάβια (φωτογραφίες) Facebook Twitter

Η τελετή και η βράβευση πραγματοποιήθηκαν στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ).

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν σκυλίτσα που γέννησε 43 επίλεκτα κουτάβια (φωτογραφίες) Facebook Twitter

Ο σκύλος που γεννήθηκε το 2009, εντάχθηκε στο στρατό ως σκύλος αναπαραγωγής και η προσφορά του σε απογόνους είχε μεγάλο οικονομικό όφελος για την υπηρεσία. Πλέον έχει ολοκληρώσει την αναπαραγωγική ζωή του και συνεκπαιδεύεται με τον νέο συνοδό του, για να «υπηρετήσει» στη συνέχεια  ως φύλακας σε Μονάδα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις βράβευσαν σκυλίτσα που γέννησε 43 επίλεκτα κουτάβια (φωτογραφίες) Facebook Twitter
Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Tα εν λόγω σκυλιά γεννούν κατά μέσο όρο 6-10 κουτάβια τη φορά, χωρίς να αποκλείεται και περίπτωση περισσότερων κουταβιών (βλ. http://www.dailymail.co.uk/news/article-2633474/Dog-day-new-mum-Osha-Four-year-old-military-dog-birth-litter-17-future-defence-fighters-RAAF-Base.html - αυτό είναι ρεκόρ, βέβαια).Αν υποθέσουμε ότι η συγκεκριμένη σκυλίτσα είχε περίπου 8 κουτάβια τη φορά, αυτό συνεπάγεται με 5 γέννες. Το ζώο είναι περίπου 8 ετών, δεν μου φαίνονται και λίγες οι εγκυμοσύνες (αλλά ούτε και υπερβολικά πολλές, εκτός κι αν -όντως-οι γέννες ήταν περισσότερες, που δεν το πιστεύω). Μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι σκύλες που προορίζονται για breeding *σίγουρα* καταπονούνται, αρκετά απ' την όλη διαδικασία, και υπάρχουν και αυξημένα health risks, για την υγεία του ζώου. Ok δεν είναι κάτι το «μοναδικό» και τυπικά «ηρωικό», αλλά ας μην υποβιβάζουμε και τόσο πολύ την διαδικασία που υποβάλλονται αυτά τα ζώα, για καθαρά δικούς μας σκοπούς/καπρίτσια.Τώρα, για την βράβευση καθ' αυτή, δεν έχω άποψη να εκφέρω και δεν με ενδιαφέρει, εδώ που τα λέμε.
Θλίψη.Η ιδέα "βράβευσης" ενός ζώου που έκανε αυτό που ήταν ταγμένο από την φύση, δείχνει ότι ψάχνουμε να ανεβάσουμε το ηθικό μας με τα αυτονόητα.Όταν λείπουν πραγματικοί λόγοι για να είναι ψηλά το ηθικό μας, ψάχνουμε υποκατάστατα.Θα προτιμούσα η ηγεσία των Ε.Δ. να μην υιοθετεί τέτοια πρότυπα, γιατί κατεβάζει το κριτήριο του αξιέπαινου σε επίπεδο ριάλιτι σώου.
Σε τέσσερις ώρες πενήντα αρνητικά, χωρίς κανένα σχόλιο που να τα αιτιολογεί.Υποψιάζομαι ότι είναι άνθρωποι των Ε.Δ.Λυπάμαι, δεν αλλάζω την τοποθέτησή μου.Οι Ε.Δ. βραβεύουν τους πιλότους, τους δοκιμαζόμενους άντρες και γυναίκες του Στρατού Ξηράς και του Ναυτικού όταν κάνουν κάτι εξαιρετικό. Για αυτό έχουν θεσπισθεί τα βραβεία. Όχι την αναμφισβήτητα αξιαγάπητη σκυλίτσα - που μόνο συνδράμει τις Ε.Δ. με τις γέννες της - να την εξομοιώνουμε με τους ήρωες που έως και την ζωή τους θυσιάζουν !Τι να πουν και οι μάνες ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν εκείνες και τα παιδιά τους και δεν τις συνδράμει καν κανείς ;
KevinSpacey 01.39'Δεν ήθελα να δώσω διάσταση. Αλλά ΜΕ ΤΟ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΞΥΝΟΜΑΙ (όπως πάντα όταν αντιμετωπίζω εμπαθή επίθεση χωρίς επιχειρήματα). Οπότε :Κατ' αρχήν, σκοπός μου ήταν - μέσα στην περιρρέουσα παρακμή - να μην εμπλέκονται οι Ε.Δ. (ως θεσμός) σε δεκάδες αναπαραγόμενα δημοσιεύματα εντυπωσιασμού στο ίντερνετ, που υπονομεύουν το κύρος του. Οι υπερβολές του τύπου “Ο ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ” που έδωσε μια ιστοσελίδα για την σκυλίτσα, είναι κακέκτυπη “αμερικανιά”. Γιατί τουλάχιστον στην Αμερική και στην Αγγλία – απ' όπου ξεκίνησαν αυτές οι βραβεύσεις – αφορούσαν σε σκύλους που είχαν “δράσει” και κάποιοι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν, στους “δίδυμους”, σε εντοπισμό εκρηκτικών κλπ. Όχι σε σκυλιά-μάνες επίλεκτων. Και η φωτο ήταν μόνο με τον σκύλο και τον εκπαιδευτή του, όχι με 15 στημένους αξιωματικούς. Ας μην τα ξεφτιλίζουμε όλα λοιπόν. Εξειδικεύω τώρα, αρχίζοντας από τα επουσιώδη και καταλήγω στο κύριο θέμα.1. Λαμβάνω υπ' όψιν μου τα αρνητικά τόσο, όσο και εσείς τα αρνητικά άλλων επί προηγούμενου δικού σας σχολίου. Μην έχετε λοιπόν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και έτσι πρέπει, εκτός αν μετέχουμε εδώ για να κάνουμε από έδρας αγόρευση και να δείξουμε την ανωτερότητά μας. 2. Μέχρι τώρα επί του θέματος τοποθετήθηκαν τρεις με επιχειρήματα - που μπορεί να μην σας πείθουν - και εσείς. Πλην όμως εσείς, χωρίς επιχειρήματα αλλά με περισσό ...πάθος, μόνο για να ρίξετε άλλη μία αρνητική και μπόλικη ειρωνεία στη ...01.39' το πρωί. 3. Είστε γνωστός σχολιαστής στη Lifo και ΕΧΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΝΟΜΙΚΟΣ/ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ. Περίμενα μια πιο ψύχραιμη στάση από σας και αντί αφ' υψηλού θεώρηση, να μου πείτε τι δεν καταλαβαίνω - όπως λέτε.4. Και έρχομαι σε αυτό που γίνεται πια κυρίως θέμα και ερωτώ :Σε τι συνίσταται το βραβείο ; Συνίσταται σε εύφημη μνεία ή έπαινο στο Γ' ΚΝΟ ή υπάρχει και οικονομικό βραβείο ; Αν ναι, ποιο είναι το ποσό και ποιος είναι ο λήπτης ; Ή είναι κάτι άλλο ;Αυτά είναι ερωτήματα που δικαιούμαι να έχω σαν πολίτης και περιμένω από εσάς που αναλάβατε υπεράσπιση να απαντήσετε. Αλλιώς, γιατί να σχολιάζετε στις 2 το πρωί, που μάλλον είστε πολύ κουρασμένος και παίζετε έτσι το παιχνίδι του κάθε “μπούλη” πολιτικού, που πουλάει καθισμένος στο γυαλιστερό γραφείο του σε μας τα όρνια “ηρωϊκές ένοπλες δυνάμεις” με κάτι τέτοια;Και τελικά εκείνες - τις Ε.Δ. - τις αποχαυνώνει και αποπροσανατολίζει από την κύρια αποστολή τους. Που αυτό εμάς μας κόφτει να μην γίνει.