Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Υγεία ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος Facebook Twitter
0

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τονίζει ότι το προσχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, είναι αντίθετο με τις διαχρονικές πάγιες θέσεις του Συλλόγου.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ζητά να αποσυρθεί κάθε διάταξη που «θυμίζει ξεπερασμένες εποχές, επιβάλλει τη δυνατότητα του οικογενειακού γιατρού να παραπέμπει για εξέταση στον γιατρό ειδικοτήτων, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα όχι κατά πράξη και περίπτωση, αλλά με πάγια αντιμισθία». Πρέπει, επίσης, «άμεσα να απαλειφθεί κάθε διάταξη που δίνει τη δυνατότητα ιατρικής εξέτασης από μη ιατρικό προσωπικό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, «είναι απαράδεκτο να γίνεται συνταγογράφηση από τις μαίες, οι οποίες είναι συνεργάτες των γιατρών και όχι αυτενεργούσες, καθώς επίσης είναι απαράδεκτο, ιατρικές προληπτικές εξετάσεις να συστήνονται από φαρμακοποιούς».


Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αναφέρει ο κ. Βλασταράκος, πρέπει να αποσυρθεί από την ηλεκτρονική διαβούλευση, να τύχει επεξεργασίας και ευρείας διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς και με τους φορείς που θα κριθούν να το υλοποιήσουν.


Το θέμα της ανάπτυξης της ΠΦΥ θα απασχολήσει τη συνδιάσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων της χώρας με το ΔΣ του ΠΙΣ, στις 22 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM