Πρόσφυγας περιγράφει σε ιταλική εφημερίδα με «μελανά χρώματα» την κατάσταση στη Λέσβο

Πρόσφυγας περιγράφει σε ιταλική εφημερίδα με «μελανά χρώματα» την κατάσταση στη Λέσβο Facebook Twitter
6

Πρόσφυγας που βρίσκεται στη Λέσβο περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που ζουν αυτός και οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.

«Ένας νεαρός από το Μπαγκλαντές κρεμάστηκε, 5 άνθρωποι πέθαναν. Είναι μια φρικτή κατάσταση. Έχουμε κοιμηθεί σε σκηνές στο χιόνι....δεν είμαστε εγκληματίες», αναφέρει στην εφημερίδα Repubblica νεαρός από την Γκάνα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι  «αυτή είναι μία μόνο από τις μαρτυρίες εκείνων που αισθάνονται ότι άδικα «στερούνται όλων των δικαιωμάτων.»

«Τους τελευταίους 12 μήνες μετά τη συμφωνία που ρυθμίζει τη ροή των μεταναστών μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας το Μάρτιο του 2016, η κατάσταση στο ελληνικό νησί έχει αλλάξει: οι αφίξεις έχουν μειωθεί, οι άνθρωποι από τη Συρία είναι λιγότεροι, αυξήθηκαν οι αφίξεις από χώρες της βόρειας και της υποσαχάριας  Αφρικής. Αναμένοντας να εξεταστεί η αίτηση  τους για άσυλο, οι μετανάστες αναγκάζονται να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί για μήνες», αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει το ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει τη Λέσβο «νησί-φυλακή» στον τίτλο του δημοσιεύματος.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ