To Thessaloniki Pride υποψήφιο για τη διοργάνωση EuroPride 2020

To Thessaloniki Pride υποψήφιο για τη διοργάνωση EuroPride 2020 Facebook Twitter
Φωτ.: Γρηγόρης Σιαμίδης
0

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι τo Thessaloniki Pride βρίσκεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση του EuroPride 2020.

H ανάθεση θα γίνει έπειτα από ψηφοφορία της European Pride Organizers Association (EPOA), στο ετήσιο συνέδριό της, όπου τα μέλη (Pride οργανώσεις από χώρες της Ευρώπης) θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα που, κατά την γνώμη τους, θα φέρει εις πέρας την αρτιότερη διοργάνωση.

Όπως μεταδίδει το Antivirus, οι διοργανωτές του Thessaloniki Pride πιστεύουν ακράδαντα πως η διοργάνωση ενός EuroPride στην Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ελληνική LGBTQI κοινότητα καθώς θα προβάλει τα αιτήματά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση αυτών. Παράλληλα, θα δώσει φωνή σε κοινότητες από γειτονικές χώρες (Αλβανία, ΠΓΔΜ, Τουρκία) των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται σε κίνδυνο. Η διεκδίκηση για το EuroPride φέρει την πλήρη υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι υπόλοιπες οργανώσεις που θα διεκδικήσουν το EuroPride του 2020 είναι τα Pride των Βρυξελλών (Βέλγιο), του Αμβούργου (Γερμανία) και του Μπέργκεν (Νορβηγία). Το επόμενο συνέδριο της ΕPOA θα διεξαχθεί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στις 22-24 Σεπτέμβρη 2017.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM