Μουσικοί και ηθοποιοί διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας

Μουσικοί και ηθοποιοί διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
Nick Paleologo / SOOC
0

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Σωματείο Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και διεκδικώντας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Απαιτούν να παρθεί ξεκάθαρη θέση για τα δελτία παροχής υπηρεσιών στο Θέαμα - Ακρόαμα.

Μουσικοί και ηθοποιοί διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
Nick Paleologo / SOOC


Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το ΣΕΗ σημειώνει:


«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα νέα μέτρα που ήδη έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΣΕΒ. Μέσα σ' αυτά είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου πιθανόν στα 6.000 ευρώ και νέα μείωση συντάξεων με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς. Δηλαδή αφαίρεση άλλου ενός μισθού.


Μέσα στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπαίνει ακόμα και το ζήτημα που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές στο δελτίο παροχής υπηρεσιών των καλλιτεχνών, που επί της ουσίας θα μας υποχρεώσουν να έχουμε, αφού μας αναγνωρίζουν ως αυτοαπασχολούμενους - ελεύθερους επαγγελματίες και όχι ως μισθωτούς που είμαστε. Ετσι απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες απ' την υποχρέωση να μας ασφαλίζουν και μέσω της αυτασφάλισης και της συγχώνευσης των Ταμείων, εκτός του ετήσιου φόρου θα πρέπει να πληρώνουμε 160 ευρώ το μήνα για τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Μουσικοί και ηθοποιοί διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
Nick Paleologo / SOOC
Μουσικοί και ηθοποιοί διαμαρτύρονται στο Υπουργείο Εργασίας Facebook Twitter
Nick Paleologo / SOOC


Ανακοίνωση έβγαλε και ο ΠΜΣ, που αναφέρει:

«Ζητάμε την άμεση έκδοση Εγκυκλίου που να ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι με ΔΠΥ στο Θέαμα - Ακρόαμα παραμένουν στο καθεστώς του μισθωτού για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπως ήταν και πριν.


Ζητάμε την επαναφορά των ορίων ηλικίας των καλλιτεχνών που είναι στο αυξημένο ασφάλιστρο στα επίπεδα που ήταν προ του 3ου μνημονίου. Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται Χορευτές, Πνευστοί κ.ά. στα 67 χρόνια. Τα Ταμεία έχουν εισπράξει εκατομμύρια ευρώ από τις εισφορές αυτών των ασφαλισμένων, χρήματα που τα αφαιρούν από τους δικαιούχους με την απόφαση να τους στείλουν στα 67 χρόνια.
Τέλος, απαιτούμε την επαναφορά των μουσικών στα νυχτερινά κέντρα στη λίστα των Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM