Ποια είναι η αλήθεια για τον καιρό του Πάσχα και γιατί όσα γράφτηκαν δεν ισχύουν

Ποια είναι η αλήθεια για τον καιρό του Πάσχα και γιατί όσα γράφτηκαν δεν ισχύουν Facebook Twitter
3

Πριν από αρκετές μέρες εμφανίστηκε το πρώτο δημοσίευμα που έκανε λόγο για το "ψυχρότερο Πάσχα των τελευταίων δέκα ετών". Αν και η ιστοσελίδα που πρώτη άρχισε να διαδίδει το «ρεπορτάζ» δεν φημίζεται για την εγκυρότητά της, οι ισχυρισμοί της κατάφεραν να εμφανιστούν ακόμη και σε δημοφιλή μίντια και να γίνουν viral. Το δημοσίευμα αυτό ήταν το πρώτο, αλλά όχι το τελευταίο, και οι περίπου προγνώσεις για τον καιρό του Πάσχα είναι πάντα ένα θέμα που κάθε χρόνο εμφανίζεται πρόωρα, βιαστικά και με ελάχιστη εγκυρότητα.

«Η αλήθεια είναι όμως πως όσοι μιλούν για δραματική επιδείνωση του καιρού μάλλον το κάνουν για να κερδίσουν επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες τους, αλλά και για αυτοπροβολή.  Η επιστημονική μετεωρολογική κοινότητα τονίζει ότι ασφαλής πρόβλεψη είκοσι μέρες πριν από το Πάσχα, δεν υπάρχει», αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Ο γνωστός, έγκριτος μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός υπογράμμισε στο δελτίο πως  είναι απίθανη επιστημονικά μια πρόβλεψη 20 μέρες πριν και πως γίνεται μόνο επτά μέρες νωρίτερα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μετεωρολόγος της ΕΡΤ3, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ανέφερε πριν από λίγες μέρες μέσω  Facebook:

«Ξεκίνησε και πάλι το ίδιο μετεο-κινδυνολογο-τροπάριο, για το Πάσχα αυτή τη φορά, σύμφωνα με τα μηνύματα που μου στέλνετε τις τελευταίες ημέρες!!!


Ότι και καλά θα είναι το ψυχρότερο των τελευταίων ετών και Παναγιά μου βοήθα! Δεν θα μπω στον κόπο να σχολιάσω αυτά τα δημοσιεύματα!


Το έχω κάνει επανειλημμένα κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια . Απλά σας καλώ να θυμηθείτε αν έπεσαν μέσα ανάλογα δημοσιεύματα (γιατί σίγουρα δεν πρόκειται για καιρικές προγνώσεις) στο παρελθόν!!!


Έτσι κι αλλιώς σε τέτοιου είδους δημοσιεύματα, αν κανείς τα διαβάσει προσεκτικά, ο τρόπος γραφής εκτός από κακός γραμματικά και συντακτικά, είναι συνάμα και πολύ πονηρός καθώς προσπαθώντας να καλύψει όλες τις πιθανές μετεο-εκδοχές που ίσως στην πορεία προκύψουν, χρησιμοποιεί μπόλικες υποθετικές προτάσεις ακόμα και σε μία μόνο μικρή παράγραφο! Και φυσικά έναν πολυ πιασάρικο τίτλο!
Τώρα αν τύχει και χαλάσει ο καιρός το Πάσχα (κάτι που κανείς δεν γνωρίζει από τώρα αλλά στατιστικά μπορεί να συμβεί Απρίλη μήνα) θα πρόκειται για ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ και τίποτε μα τίποτε άλλο φίλες και φίλοι!»

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τον πασχαλινό καιρό:


Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ