Η Αθήνα συντονίζεται με την «Ώρα της Γης» και σβήνει τα φώτα

Η Αθήνα συντονίζεται με την «Ώρα της Γης» και σβήνει τα φώτα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Menelaos Myrillas / SOOC)
0

Το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων συντονίζεται με την «Ώρα της Γης».

Από τις 20.30 έως τις 21.30 θα συσκοτισθεί ο Λόφος του Λυκαβηττού και θα σβήσουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Αθηνάς 63), τη γενική γραμματεία του δήμου Αθηναίων (Λιοσίων 22), καθώς και στο κτίριο που στεγάζεται η διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Αθηνάς 16, πλατεία Καραμάνου).

Ο δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

«Παρών» στην «Ώρα της Γης» δηλώνει όμως και το αεροδρόμιο της Αθήνας, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του), το Σάββατο 25 Μαρτίου, από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης 2017», θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας. Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης», μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Ελλάδα / Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Δεν προκαλεί ανησυχία η μετασεισμική δραστηριότητα, λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ – Πώς εξηγεί τη φύση των βαθιών σεισμών στο Νότιο Αιγαίο
LIFO NEWSROOM
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM