Σπίρτζης: Οι σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ θα φυλάσσονται στο μέλλον από αστυνομικούς

Σπίρτζης: Οι σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ θα φυλάσσονται στο μέλλον από αστυνομικούς Facebook Twitter
3

Από αστυνομικούς της ελληνικής αστυνομίας θα φυλάσσονται στο μέλλον οι σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ, όπως δήλωσε, μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Σημείωσε πως αυτό είναι κάτι που «επιτρέπεται να γίνει» και προανήγγειλε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση ανάμεσα στην ΕΛΑΣ και την ΣΤΑΣΥ.

Ο υπουργός επέμεινε στη δήλωση του ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις καταστροφές στους σταθμούς έχουν άτομα που σχετίζονται με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης, εκτός των χούλιγκαν και εκείνων που το κάνουν για πολιτικούς λόγους. Ξεκαθάρισε πως οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι ασφαλισμένος, οπότε για τις καταστροφές στα ακυρωτικά μηχανήματα «δεν θα είναι μεγάλη η ζημιά του Δημοσίου».

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι από την 1η Ιουνίου θα τεθεί οριστικά σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες. Ακόμα, ανακοίνωσε οτι μετά τις 31 Μαρτίου και ανά μια εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πραδώσει στη κυκλοφορία όλους τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους που ολοκληρώνονται.

  

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό, ο κ. Σπίρτζης παραδέχθηκε πως χρειάζεται βελτιώσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι ευχαριστημένος με την μεταρρύθμιση για ένα ταμείο. Επίσης, αναφερόμενος στη καθυστέρηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης με τους θεσμούς, είπε ότι μια τέτοια διαπραγμάτευση έχει εν μέρει απρόβλεπτες καταλήξεις. «Η κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει κλείσει την αξιολόγηση αν έκανε ότι και προηγούμενες, "λέγοντας σε όλα ναι"», ανέφερε.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ