Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο με εκρηκτικά στον Σόιμπλε Facebook Twitter
2

Με ανακοίνωση της στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου indymedia, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, στο κείμενο που υπογράφεται «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/F.A.I.» και έχει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις - Πράξις 2», αναφέρουν ότι «αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα».

Μεταξύ άλλων, στο κείμενο αναφέρεται ότι η οργάνωση δεν έχει χάσει τη δυναμική της, σημειώνοντας πως «για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης». Επίσης, γίνεται λόγος για «δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα βρέθηκε χθες στο ταχυδρομικό γραφείο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, η έρευνα έδειξε ότι περιείχε «μείγμα εκρηκτικών», και «είχε σχεδιαστεί ώστε να προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς όταν θα ανοιγόταν το πακέτο». 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε χθες ότι το δέμα στάλθηκε από την Αττική και με φερόμενο ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη. Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική έχουν ζητηθεί περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ό,τι αφορά τον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ΄όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ευτυχώς, έκαναν το μοιραίο λάθος να κάνουν εξαγωγή τρομοκρατίας σε σοβαρή χώρα. Που σημαίνει ότι ένα σοβαρό Υπουργείο και μία σοβαρή Αντιτρομοκρατική θα ασχοληθεί με την εξάρθρωση της. Γιατί στην Ελλάδα η πολιτική ηγεσία δεν θέλησε ποτέ να τα βάλει με αυτά τα σαλταρισμένα, είτε για λόγους πολιτικού κόστους, είτε λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων, όπως η σημερινή κυβέρνηση. Ζούμε σε μία χώρα που κουβαλά ακόμη βαρίδια από τον εμφύλιο και την δικτατορία. Όπου κάποια αργόσχολα που επαίρονται ότι έχουν βάλει 300 βόμβες τα τελευταία 9 χρόνια βρίσκονται στο απυρόβλητο. Όπου τρεις υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης έχουν σταθεί μάρτυρες υπεράσπισης σε serial killers της 17Ν και δεκάδες στελέχη του Συριζα να έχουν εκφραστεί ανοιχτά μαζί τους. Όπου ο Μαζιώτης και η Ρούπα θεωρούνται από πολύ κόσμο ότι "τουλάχιστον αυτοί κάτι έκαναν, δεν βούλιαξαν στους καναπέδες τους" Όπου οι του Ρουβίκωνα παραβιάζουν κάθε Τετάρτη 15 άρθρα του Ποινικού Κώδικα, τους πιάνουν, τους ξέρουν, τους αφήνουν χωρίς καμία σύλληψη, μέχρι την επόμενη Τετάρτη που θα ξανακάνουν τις παλαβομάρες τους. Όπου το Πανεπιστημιακό άσυλο, θεωρείται ακόμη αναγκαίο για να τραμπουκίζει και να επιβάλλει ομερτά μια συγκεκριμένη μόνο φράξια, δέρνοντας και απειλώντας όποιον έχει διαφορετικές ιδέες. Όπου ένα σεβαστό τμήμα της κοινωνίας έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτόκλητους Ρομπέν των Δασών από ότι στους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.Ελπίζω να αναλάβουν και την ευθύνη για τον φάκελο στο ΔΝΤ μπας και μας γλυτώσουν με το ζόρι οι Γάλλοι και οι Γερμανοί από αυτούς τους διαταραγμένους, ακριβώς όπως η πίεση της Αμερικής ήταν αυτή που ουσιαστικά μας απάλλαξε από τον Κουφοντίνα και τους αδερφούς Ντάλτον της 17Ν. Εμείς δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να αντιληφθούμε τα αυτονόητα μιας ευνομούμενης κοινωνίας.