«Έμπνευσις festival»: Αυτοί που μας εμπνέουν με τις ιστορίες τους

«Έμπνευσις festival»: Αυτοί που μας εμπνέουν με τις ιστορίες τους Facebook Twitter
0
«Έμπνευσις festival»: Αυτοί που μας εμπνέουν με τις ιστορίες τους Facebook Twitter
Ο παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς

Το πρώτο «Έμπνευσις festival» ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ομιλίες ανθρώπων οι οποίοι με το παράδειγμά τους μας εμπνέουν, απέχει μόλις μια εβδομάδα και έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στη λίστα των 10 γνωστών συμμετεχόντων και το σκοπό του.


Μιλήσαμε με τον Ελπιδοφόρο Χρυσοβέργη, ο οποίος μετά από μια σειρά μεγάλων δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα όπως το AfriQuest, το Wheeling2help και το AsiaQuest, μαζί με την ομάδα του ξεκινά αυτή την πολύ όμορφή δράση από την πόλη της Λαμίας.

 - Μίλησέ μας λίγο για το Έμπνευσις festival, πώς σου ήρθε η ιδέα και τι ακριβώς είναι;


Μέσα από όλα τα ταξίδια και τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει, έχουμε γνωρίσει διαφορετικούς λαούς, διαφορετικές κουλτούρες και έχουμε δεχθεί ερεθίσματα που μας έχουν οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια στη ζωή μας. Ανάλογα με τα βιώματα και τους ανθρώπους που συναντάει ο καθένας μας, παίρνει τις αντίστοιχες επιλογές.


Αυτό που λείπει από τη νέα γενιά και τη μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων είναι το πάθος και η έμπνευση. Όταν εμπνεόμαστε, προκαλείται μέσα μας μία ψυχική και διανοητική ευφορία. Είναι το σημείο που ξεκινά το μαγικό ταξίδι της δημιουργίας, μία στιγμή που μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Είναι κάτι σαν ανάσα, σαν πνοή που δίνει ζωή σε όλες τις αισθήσεις μας.


Και η έμπνευση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους καλλιτέχνες. Αφορά τον κάθε άνθρωπο που θέλει να είναι ζωντανός και δημιουργικός. Τον καθένα που ψάχνει να βρει αυτό που θα τον κάνει να υπερβεί τον εαυτό του. Που θα τον κάνει να "πετάξει" και να δημιουργήσει τον δικό του παράδεισο μέσα στη δουλειά του, στη σχέση του, στο σπίτι, στην παρέα του. Αυτός εξάλλου είναι και ο προορισμός μας. Γεννηθήκαμε για να ζήσουμε την εμπνευσμένη πλευρά της ζωής και να νοιώσουμε τον παράδεισο εσωτερικά και εξωτερικά.


Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, και επειδή πιστεύουμε αρκετά στην έμπνευση, γεννήθηκε το Έμπνευσις festival, ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο αποτελείται από ομιλίες διάρκειας 15 λεπτών, ανθρώπων από διαφορετικούς χώρους, οι οποίοι ακούγοντας την καρδιά τους έχουν επιτύχει στο χώρο τους και μπορούν να εμπνεύσουν νέα άτομα να ακολουθήσουν και αυτοί τα όνειρά τους.

«Έμπνευσις festival»: Αυτοί που μας εμπνέουν με τις ιστορίες τους Facebook Twitter
Ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης στην προηγούμενη δράση του Wheeling2help ( Φωτό.: Akis Loukas)


- Τι είναι αυτό που κάνει το Έμπνευσις festival τόσο ξεχωριστό και γιατί να έρθει κάποιος να το παρακολουθήσει;


Οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν πάντα μια εκδήλωση ξεχωριστή και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ομιλητές! Ετοιμαστείτε να έρθετε να παρακολουθήσετε παθιασμένους ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά με τον τρόπο τους θα καταφέρουν να μας ξεσηκώσουν και να μας γεμίσουν με εφόδια που θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα στη ζωή μας.
Και επειδή ο καθένας μας βρίσκει ενδιαφέρον σε διαφορετικά θέματα, για αυτό θα υπάρχει ποικιλία στις ομιλίες. Για παράδειγμα θα έχουμε τον Νίκο τον Κιούση για το περιβάλλον, ο οποίος με την ομάδα του Let's Do it Greece φέτος συντονίζει 100.000 εθελοντές να καθαρίσουν την Ελλάδα όλοι μαζί στις 2 Απριλίου, τον Μάκη τον Καλαρά για την αναπηρία, ο οποίος είναι ο μοναδικός αθλητής θερινών και χειμερινών Παραολυμπιακών αγώνων και θα μας μιλήσει για την αναπηρία ως extreme sport, θα έχουμε τη Μαρία Λιάγκα, δασκάλα στο επάγγελμα η οποία ξεσήκωσε και ζωγράφισε το χωριό της Παύλιανης κάνοντας το γνωστό σε όλη την Ελλάδα, τον Άγγελο Πατσιά, από το Σχολειό της Φύσης, τον πιο πολυσυζητημένο δάσκαλο της τελευταίας 5ετιας που έκανε πράγματα και θαύματα με τους μαθητές στο σχολείο του Φουρφουρά στο Ρέθυμνο.


Κατά τη διάρκεια του 30λεπτου διαλείμματος θα υπάρξουν και διαδραστικά workshops τα οποία θα μπορέσουμε όλοι να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε με όρεξη και δημιουργία.


 - Πότε θα διεξαχθεί και πως μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει;

Το πρώτο Έμπνευσις festival θα λάβει χώρα στη Λαμία, και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 19 Μαρτίου ώρες 10.00-14.30 , και αποτελεί μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας Wheeling2help σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων.


Για την παρακολούθηση δε θα υπάρξει εισιτήριο, καθώς πιστεύουμε πως ο καθένας θα πρέπει να έχει δικαίωμα και πρόσβαση σε μια τόσο όμορφη εκδήλωση. Ωστόσο, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη είναι η δωρεάν προκράτηση θέσης ηλεκτρονικά και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Αντί για εισιτήριο, σας παρακινούμε να φέρετε τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα προσφερθούν στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού και στο Ορφανοτροφείο Θηλέων.


Λινκ για τη δωρεάν προκράτηση : https://empneusis.eventbrite.com
Για νεότερα στο facebook : https://www.facebook.com/empneusisfestival/

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM