To χρονικό της στυγερής δολοφονίας οδηγού ταξί από ειδικό φρουρό στην Καστοριά - ΒΙΝΤΕΟ

To χρονικό της στυγερής δολοφονίας οδηγού ταξί από ειδικό φρουρό στην Καστοριά - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
0


Στον εισαγγελέα Καστοριάς και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί χθες το απόγευμα σε ερημική τοποθεσία στην Λεύκη Καστοριάς.


Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς. Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Το θύμα έφερε δύο σφαίρες, μία στην κροταφική χώρα και μια στην πλάτη, και σύμφωνα με την αστυνομία χτυπήθηκε από πίσω προς τα εμπρός. Ο 52χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία εκτός πορείας του επαρχιακού δρόμου Λεύκης -Κορομηλιάς δίπλα στο ποτάμι σε απόσταση 50 μέτρων από το αυτοκίνητο του.

Ο δράστης αστυνομικός είχε πυροβολήσει τον Μαζιώτη

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός που συνελήφθη για τη δολοφονία του οδηγού ταξί στην Καστοριά είχε πυροβολήσει και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.

Ο δράστης είχε υποβάλει αίτημα για μετάθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η οποία έγινε δεκτή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για τον κίνδυνο αντεκδίκηση, μετά την σύλληψη του Μαζιώτη. Ο συλληφθείς είναι παντρεμένος στην Καστοριά και υπηρετεί με απόσπαση στην ΟΠΚΕ, ενώ πυροβόλησε τον 52χρονο ταξιτζή με το ιδιωτικό του 45άρι πιστόλι.

Στον εντοπισμό του ειδικού φρουρού βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου ως δράστη, ο οποίος από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν ο τελευταίος «πελάτης».

Όταν οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν για ανάκριση, ο ειδικός φρουρός ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης, αλλά έχει πέσει σε αντιφάσεις σε ό,τι αφορά το κίνητρο της ανθρωποκτονίας.

To χρονικό της στυγερής δολοφονίας οδηγού ταξί από ειδικό φρουρό στην Καστοριά - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
Ο 52χρονος αυτοκινητιστής Κοσμάς Τζέλιος που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο ειδικό φρουρό

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος ισχυρίζεται ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά όπως έχει διαπιστωθεί το θύμα δεν έχει ληστευθεί, ούτε λείπουν πράγματα από το ταξί, ενώ ο συλληφθείς αφήνει και πολλά κενά στην κατάθεση του, γι' αυτό οι αστυνομικοί δεν έχουν πειστεί για τους ισχυρισμούς του και ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alphafm.gr στην Καστοριά ο 30χρονος ειδικός φρουρός στην αρχική του απολογία είπε στους αστυνομικούς πως είναι «προσωπικοί οι λόγοι».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΛΑΣ διέκοψε την περίθαλψη επιζώσας βιασμού που αιμορραγούσε, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Έλενα»

Ελλάδα / Η ΕΛΑΣ διέκοψε την περίθαλψη επιζώσας βιασμού που αιμορραγούσε, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Έλενα»

Τι απαντά η ΕΛΑΣ στην καταγγελία - Δημιουργία πρωτοκόλλου περίθαλψης- διαχείρισης κακοποιημένων γυναικών ζητούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»
NEWSROOM
Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ελλάδα / Εισαγγελική παρέμβαση για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου – Το σκεπτικό της έφεσης

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση για το βούλευμα αποφυλάκισης του αρχηγού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», Νίκου Μιχαλολιάκου
NEWSROOM