Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, ούτε θα πουλήσουμε τις οφειλές σε τράπεζες

Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, ούτε θα πουλήσουμε τις οφειλές σε τράπεζες Facebook Twitter
1

Για το ενδεχόμενο η ΔΕΗ να συνεργαστεί με ιδιωτική εταιρία για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, μίλησε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, δεν θα πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας σε ξένες τράπεζες, δεν θα στέλνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία», τόνισε.

Ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε ότι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΗ ανέρχεται σε 2, 6 δισ. ευρώ και πως η επιχείρηση προσφεύγει σε ιδιώτη για την είσπραξή τους καθώς δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία.

«Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξήγησε ότι θα συνεχίσουν όλες οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχεια, ωστόσο συμπλήρωσε πως η επιχείρηση θα κινηθεί δικαστικά κατά οφειλετών, οι οποίοι «κατά τεκμήριο έχουν, αλλά δεν πληρώνουν».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οπότε πέρα από τα κοινωνικά τιμολόγια, τα νησιά, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ΕΡΤ!!! κλπ να βάλετε και αυτό ώστε να πληρώνουμε και τους επαγγελματίες τσαμπατσιδές του δεν πληρώνουν εσκεμμένα.Από τα 250 ευρώ ΔΕΗ στο γραφείο τα 120!!! είναι αυτά που προανέφερα.Σας πάει στα 150 να το κάνουμε στρογγυλό.