Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γάλλου «μοναχού» που βίαζε προσφυγόπουλα

Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γάλλου «μοναχού» που βίαζε προσφυγόπουλα Facebook Twitter
3
Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γάλλου «μοναχού» που βίαζε προσφυγόπουλα Facebook Twitter

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 52χρονου Γάλλου, ο οποίος κατηγορείται ότι προέβη κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Πρόκειται για τον Muriel - Gerard Montane, που γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 1965 στη Γαλλία, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως μοναχός του Φραγκισκανικού Τάγματος.

Κατηγορείται επιπλέον ότι χορηγούσε στα θύματά του, εν αγνοία τους, ναρκωτικά χάπια, με τα οποία τα υπνώτιζε, πριν προχωρήσει στις πράξεις που του αποδίδονται.

Σκάνδαλο παιδεραστίας στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του γάλλου «μοναχού» που βίαζε προσφυγόπουλα Facebook Twitter


Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο τηλέφωνο 2310-388456. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ήρθε στο «φως», ύστερα από έρευνα που διενήργησε το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κι ενώ προηγήθηκε καταγγελία που έφτασε στην εν λόγω υπηρεσία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν όταν ο 52χρονος, απευθυνόμενος σε γνωστή του που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στα πέριξ της Θεσσαλονίκης, προσφέρθηκε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, παρέχοντάς τους στέγη και τροφή. Έτσι τον περασμένο Γενάρη, ο Γάλλος υπήκοος φιλοξένησε διαδοχικά στην οικία του τέσσερα αγόρια από το Πακιστάν, ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Μάλιστα, την ίδια περίοδο ο ίδιος απευθύνθηκε σε κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση, που ασχολείται με την υποστήριξη παιδιών και νέων, ζητώντας νομική υποστήριξη αναφορικά με το καθεστώς παραμονής στη χώρα μας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που φιλοξενούσε. Όταν παιδοψυχολόγος της παραπάνω ΜΚΟ ήρθε σε επαφή με ένα από τα παιδιά, εκείνο αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει στο σπίτι του 52χρονου, διότι ένιωθε άσχημα εκεί.

Το ίδιο αγοράκι, εκμυστηρεύτηκε ότι ο κατηγορούμενος του χορηγούσε χάπια που δήθεν ήταν για κνησμό και όταν τα έπαιρνε έπεφτε σε «λήθαργο». Φαίνεται δε ότι κατά τη διάρκεια δράσης των υπνωτικών, ο αλλοδαπός προέβαινε σε ασελγείς ενέργειες εναντίον του. Ανάλογες καταγγελίες έγιναν από τα υπόλοιπα αγόρια, γεγονός που κινητοποίησε την Οργάνωση, η οποία απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ελλάδα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ελλάδα / Κιλκίς: Απόπειρα ληστείας ή ασέλγεια - Οι εκδοχές των δύο πλευρών για το έγκλημα

Ο κτηνοτρόφος υποστήριξε πως το θύμα πήγε να τον κλέψει - "Μαζί με άλλα τρία άτομα πήγαν να τον εκδικηθούν, γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος μια ανήλικης κοπέλας" αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του 45χρονου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια