O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 6 μήνες - Η μητέρα του πιστεύει πως δολοφονήθηκε

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 6 μήνες - Η μητέρα του πιστεύει πως δολοφονήθηκε Facebook Twitter
Πέρασαν περίπου 6 μήνες από τη στιγμή που ο Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Αλόννησο και σήμερα η μητέρα του αποφάσισε να διεκδικήσει απαντήσεις
0

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αλόννησο. Βρισκόταν με τη φίλη του στο νησί για διακοπές. Λίγες ώρες μετά την άφιξή του, έφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου λέγοντας ότι θα πήγαινε μια βόλτα και θα επέστρεφε, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Εδώ και έξι μήνες δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να οδηγεί σε μια απάντηση για την μυστηριώδη αυτή εξαφάνιση και θεωρείται αγνοούμενος. Όμως η μητέρα του 30χρονου, πιστεύει ότι το παιδί της δολοφονήθηκε και σήμερα έκανε μήνυση  εναντίον δύο ψαράδων, πιστεύοντας πως εμπλέκονται στην εξαφάνιση.

Σε πρόσφατη εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο ένας από τους δύο ψαράδες που είδε για τελευταία φορά τον Γιώργο Καραμιχαϊλίδη πριν εξαφανιστεί υποστήριξε πως νωρίτερα το μοιραίο βράδυ είχε βγει με το φουσκωτό στα ανοιχτά για ψάρεμα με τον φίλο του και το παιδί του.

Επέστρεψαν γύρω στις εννιά και ο φίλος του έφυγε για να συνοδέψει το γιο του στο σπίτι, με σκοπό να ξαναγυρίσει. Τότε είδε κάποιον να μπαίνει στο διπλανό καΐκι.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν συγγενής του ιδιοκτήτη, μετά όταν είδα ότι πήγε να το κλέψει, κατάλαβα. Πριν δύο χρόνια είχαμε ληστείες με καλάσνικοφ στην Αλόννησο, δεν μπορείς να ψυχολογήσεις τον άλλον μέσα στη νύχτα και πως θα αντιδράσει. Ήξερα εγώ αν είχε όπλο; Αν με άδειαζε εμένα δηλαδή, τι θα έλεγαν τώρα; Ο τύπος έπεσε στη θάλασσα, από εκεί και πέρα έπρεπε να καλέσω τη Λιμενική Αρχή και αυτόν που είχε το σκάφος» τόνισε.

Γύρω στις δέκα, ο φίλος του γύρισε στο λιμάνι, πλησίασαν το καΐκι και ρώτησε τον Γιώργο τι γύρευε εκεί.

«Αυτός τότε έπεσε στη θάλασσα και εγώ γύρισα πίσω και έσβησα τη μηχανή. Δεν έκανα κάτι δηλαδή ασυνήθιστο. Εγώ πήγα να βγω έξω με πλάγιο τρόπο μπας και ασχοληθεί με το καΐκι εκεί και ειδοποιήσω τις Αρχές. Εφόσον δεν τα κατάφερα, ξαναγύρισα γιαλό, σταμάτησα, έσβησα τη μηχανή, πήρα τα κλειδιά, τα πέταξα έξω, δεν τον βλέπαμε πουθενά και παίρνω τηλέφωνο κατευθείαν. Αυτός ήταν πιο πέρα και έλεγε κάτι ασυναρτησίες. Άντε βγάλε άκρη...».

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 6 μήνες - Η μητέρα του πιστεύει πως δολοφονήθηκε Facebook Twitter

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου με ποιο τρόπο ο φίλος του απώθησε τον Γιώργο όταν εκείνος πλησίασε το φουσκωτό, απάντησε:

«Δεν είδα. Αυτός ήταν στην πρύμνη, εγώ ήμουν στο κέντρο όπου είχα σβήσει τη μηχανή και κρατούσα το σκάφος από το δίπλα σκάφος να μην μας φύγει. Του είπε «φύγε από εδώ» και δεν νομίζω να τον ακούμπησε. Τράβηξε τον σάκο του γιατί ήταν πιασμένος στο σκάφος. Μετά ο Γιώργος τον πήρε και έφυγε. Ούτε αντίδραση έφερε, ούτε τίποτα. Εξαφανίστηκε. Και ήξερε πάρα πολύ καλό κολύμπι. Ούτε καν μπήκα στη διαδικασία να τρέξω να τον πιάσω. Δεν θα τον έφτανα. Ήταν καλύτερος κολυμβητής από εμένα».

Ισχυρίστηκε ακόμα πως μόλις ο σάκος του Γιώργου βάρυνε επειδή βράχηκε, τον άφησε και έβγαλε τα ρούχα του τα οποία βρέθηκαν την άλλη μέρα.

«Λένε για εμάς που μπλέξαμε χωρίς να έχουμε κάνει κάτι. Η φίλη του τι έκανε; Της είπε ότι πάει μια βόλτα. Πού πας; Παίρνεις και τον σάκο μαζί. Που πας; Δεν τον ακολουθείς; Κάτι να κάνεις. Να δεις τι γίνεται. Αφού ήξεραν το πρόβλημα που είχε το παιδί. Εγώ νομίζω ότι έφυγε από την Αλόννησο την άλλη μέρα το πρωί και είναι μια χαρά...».

Έξι μήνες μετά και με τα αναπάντητα ερωτήματα να παραμένουν, η μητέρα του 30χρονου Ματούλα Κοτρώτσιου κατέθεσε μήνυση κατά των δύο ψαράδων που επέβαιναν στο φουσκωτό και είδαν για τελευταία φορά στις 30 Αυγούστου 2016 το βράδυ τον Γιώργο.

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 6 μήνες - Η μητέρα του πιστεύει πως δολοφονήθηκε Facebook Twitter
H μητέρα του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη

Η κ. Κοτρώτσιου επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα Βόλου, συνοδευόμενη απλό τον δικηγόρο της Σπύρο Δεσύλλα, και κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση της εξαφάνισης του γιου της, καθώς και νέα μήνυση για έκθεση σε κίνδυνο εναντίον των δύο ψαράδων  και κατά παντός υπευθύνου.

Μετά την έξοδό της από το γραφείου του Εισαγγελέα η κ. Κοτρώτσιου επεσήμανε σε δήλωσή της πως ήρθα για άλλη μία φορά εδώ στο Βόλο στα Δικαστήρια και ότι θα έρχεται μέχρι να βρει άκρη για το παιδί της. Ευχαρίστησε τους δικηγόρους της Νίκο Διαλυνά και τον Σπύρο Δεσύλλα και ευχήθηκε να βρεθεί μία άκρη σύντομα γιατί βιώνει ένα μαρτύριο και – όπως χαρακτηριστικά είπε – «η λέξη μαρτύριο είναι πολύ λίγη για μία μητέρα». Απηύθυνε επίσης νέα έκκληση «να μιλήσουν επιτέλους τα στόματα, γιατί ό, τι έγινε έγινε».

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται ή να φοβάται ο κόσμος. Πρέπει να βρεθεί μία άκρη. Εγώ κάνω για άλλη μία φορά έκκληση στον κόσμο να βγει και να μιλήσει όπως μου μιλάνε χωρίς να είναι οι κάμερες μπροστά. Δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται. Λένε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος φταίει για όλα και ότι αυτός το έχει κάνει. Υπάρχει κάποιος στην Αλόννησο. Ο,τι έχουν να πουν να το πούνε. Όχι γενικά και αόριστα να λένε κάποιος επειδή κάνει φασαρίες και επειδή είναι ο καπετάν Φασαρίας του νησιού εκεί πέρα. Αν δεν έχει φταίξει κάπου να δω που μπορώ να βρω το παιδί μου. Αν όντως έχουν φταίξει πρέπει να μου πουν τι το κάναν το παιδί μου να το βρω», είπε η κ. Κοτρώτσιου.

«Όταν βλέπεις ένα νέο άτομο σε σύγχυση και τον βλέπεις ότι χρειάζεται βοήθεια δεν το πετάς στη θάλασσα. Τον βοηθάς ή ενημερώνεις τις Αρχές να τον βοηθήσουν. Τους έκανα μήνυση γιατί άφησαν το παιδί μου στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν, να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο και όχι να τον εγκαταλείψουν. Δεν τον είδαν ότι ήταν αναστατωμένος και ότι χρειάζεται βοήθεια αυτός ο άνθρωπος; Αν οι ψαράδες φοβήθηκαν ότι ο γιος μου είναι κλέφτης θα μπορούσαν να φωνάξουν κι άλλους ανθρώπους να βοηθήσουν γιατί σε εκείνο το σημείο έχει πολλά μαγαζιά και πολύ κόσμο. Αυτοί, όπως οι ίδιοι λένε, τον έσπρωξαν στη θάλασσα και τον παράτησαν», δήλωσε στο protothema.gr

«Έξι μήνες έχουν περάσει και δεν έχει δώσει ούτε ένα σημάδι ζωής. Στην αρχή πίστευα ότι μπορεί να πνίγηκε, αλλά θα το βρίσκαμε μετά από τόσο καιρό αν ήταν πνιγμένος. Μετά σκέφτομαι ότι μπορεί να έπαθε κρίση πανικού και να έχασε τα λογικά του αλλά με τόση δημοσιότητα κάποιος θα τον έβλεπε και θα τον έφερνε σπίτι. Φοβάμαι μήπως τον έχουν δολοφονήσει, δεν ξέρω τι να πω. Θέλω να μιλήσουν αυτοί οι άνθρωποι και να μου πουν την αλήθεια για το παιδί μου. Τους παρακαλώ να μου πουν τι απέγινε το παιδί μου εκείνο το βράδυ», πρόσθεσε.

O Γιώργος Καραμιχαηλίδης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν 6 μήνες - Η μητέρα του πιστεύει πως δολοφονήθηκε Facebook Twitter

Ο δικηγόρος Σπύρος Δεσύλλας, ανέφερε ότι μαζί με τον δικηγόρο κ. Διαλυνά κατέθεσε μήνυση αυτή τη φορά κατά δύο συγκεκριμένων ατόμων, αυτών που επέβαιναν στο φουσκωτό αλλά και κατά παντός υπευθύνου.

Όπως είπε ο κ. Δεσύλλας, «η μήνυση έγινε γιατί άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να ενημερώσουν το Λιμεναρχείο και όσο ήταν στη θάλασσα να ήταν μαζί του και να μην τον εγκαταλείψουν».

Τόνισε ακόμη πως «έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία, καθώς μετά την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη άνοιξαν πολλά στόματα, μίλησαν αρκετοί άνθρωποι και το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται. Έχουμε προσθέσει όλα αυτά τα στοιχεία στην καινούργια μήνυση που έχουμε καταθέσει, έχουν απομαγνητοφωνήσει αρκετά κομμάτι από συνομιλίες που είχε η κ. Νικολούλη και επίσης έχουμε ζητήσει τα ρούχα του να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια να γίνει αναπαράσταση στην Αλόννησο και εκτός των άλλων με εισαγγελική παραγγελία το ειδικό τμήμα του Λιμενικού των Υποβρύχιων αποστολών να κάνει εκτεταμένη έρευνα στη γύρω περιοχή».

Ο κ. Δεσύλλας επεσήμανε πως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο 30χρονος Γιώργος έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας αλλά, όπως είπε, τα στοιχεία εκεί οδηγούν. Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «όπως όλοι γνωρίζετε το λιμάνι της Αλοννήσου είναι ένα μικρό λιμάνι. Η περίοδος που έγινε τον Αύγουστο υπήρχαν αρκετά σκάφη πλεούμενα κάποιων που πήγαιναν διακοπές αλλά και αρκετός κόσμος στο νησί. Είναι αδιανόητο να μην τον είδε κάποιος ή να μην το βρήκε κάποιος. Εκτός των άλλων αν πνίγηκε θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαμε βρει τη σορό του. Υπάρχουν πολλά σενάρια και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα».

 Με πληροφορίες από taxydromos.gr/ protothema.gr/ anikolouli.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ