Τεράστιo street party Tσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη

Τεράστιo street party Tσικνοπέμπτης στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
0

Σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι αναμένεται να μετατραπεί αύριο, Τσικνοπέμπτη, όπως και κάθε χρόνο, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να τσικνίζουν από νωρίς το μεσημέρι.

Στη διάρκεια της Τσικνοπέμπτης, γιορτής που σηματοδοτεί την αφετηρία του καρναβαλιού, το γνώριμο σκηνικό στο κέντρο της πόλης θα επαναληφθεί: ψησταριές θα πάρουν "φωτιά", το κρασί θα ρέει άφθονο και ο κόσμος θα διασκεδάσει μέσα και έξω από καταστήματα.

Μάλιστα, όσοι θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, καλό είναι να κλείσουν από νωρίς θέση στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου για να μην βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.


«Παραδοσιακά, αυτή την ημέρα έχει πάρα πολλή κίνηση στα μαγαζιά εστίασης (ταβέρνες) και κατά τη διάρκεια της ημέρας δουλεύουν και τα κρεοπωλεία. Όλο το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης κατακλύζεται από πάρα πολύ κόσμο που 'κατεβαίνει' για να γιορτάσει», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Χρήστος Νικολόπουλος. Ο ίδιος σημειώνει πως αν όσοι θέλουν να τσικνίσουν δεν προνοήσουν από νωρίς να κλείσουν θέση στα μαγαζιά του ιστορικού κέντρου τότε μάλλον θα μείνουν όρθιοι. «Είναι, όπως λέμε sold out. Η κίνηση αυτή τη μέρα πάντα είναι ιδιαίτερα αυξημένη», επισημαίνει χαρακτηριστικά.


Πάντως, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν αναμένεται τα επίπεδα της κατανάλωσης να είναι ιδιαίτερα υψηλά - όπως λέει ο κ. Νικολόπουλος - οι Θεσσαλονικείς αλλά και γενικότερα οι πελάτες των καταστημάτων εκτιμάται ότι θα κάνουν κατανάλωση 10-20 ευρώ το άτομο. Όπως σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, η Τσικνοπέμπτη είναι για την πόλη μια μεγάλη γιορτή και ο κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο για να διασκεδάσει για να ξεχαστεί λίγο από τις έγνοιες που τον απασχολούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ