Ο δήμαρχος της Πάτρας δικάζεται επειδή δεν έδωσε χώρο στη Χ.Α. για δραστηριότητες

Ο δήμαρχος της Πάτρας δικάζεται επειδή δεν έδωσε χώρο στη Χ.Α. για δραστηριότητες Facebook Twitter
3

Τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διώκεται δικαστικά για «παράβαση καθήκοντος», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνάντηση που είχε με κοινοβουλευτική και κομματική αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

 

Ο κ. Πελετίδης δικάζεται στις 13 Φεβρουαρίου μετά από μήνυση του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη διότι δεν παραχώρησε δημοτικούς χώρους για τη δραστηριότητα του κόμματος, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

 

Ο υπουργός σημείωσε ότι η πολιτική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν «ορθή και αυτονόητη σε μια περίοδο που ο φασισμός επιχειρεί να μεγεθύνει τον πολιτικό του ρόλο και την κοινωνική επιρροή του, σε βάρος των δημοκρατικών αξιών, της δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού».

 

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του, Νίκος Καραθανασόπουλος, ο ΣΤ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης και το μέλος της ΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη.

 

Η δημοτική αρχή όπως έχει επανειλημμένως εκφράσει ο Κ. Πελετίδης, εγκαλέστηκε από κρατικές υπηρεσίες ότι έδρασε παράτυπα, ενώ στον αντίποδα αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Ριζοσπάστη, ο δήμαρχος της Πάτρας δήλωσε μεταξύ άλλων: "Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, μέσω του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη Επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής".

Ο Δήμος Πατρέων έχει χαρακτηρίσει  τη Χρυσή Αυγή ως  μια ναζιστική, εγκληματική οργάνωση, που εκφράζει ρατσιστικές αντιλήψεις και λειτουργεί με τη δομή των χιτλερικών ταγμάτων εφόδου.

Υπενθυμίζει επίσης την ομολογία του υπόδικου αρχηγού της Ν. Μιχαλολιάκου σε δημόσια ομιλία του στις 3-3-2012, όπου είπε – μεταξύ άλλων – επί λέξει τα εξής: «Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες».

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Συγγνώμη, αλλά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν αντίθετη στο Ελληνικό Σύνταγμα. Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα στο ελληνικό κοινοβούλιο. ΥΓ: δεν είμαι χρυσαυγίτης, αλλά δεν καταπολεμάται ο φασισμός με τα μέσα των οποίων μετέρχεται ο ίδιος.
"Η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη ναζιστική οργάνωση. Ντροπή να την στοχοποιείτε."Και ακριβώς εδώ είναι φίλε Διογένη που έρχεται ένα ακόμα χτύπημα στις αυταπάτες για τον ρόλο του αστικού κράτους και των μηχανισμών του. Μηχανισμών που έκαναν ένα ναζιστικό μόρφωμα,νόμιμο κόμμα.