Oι παπάδες εκπαιδεύονται στη νέα τεχνολογία -Σε λίγο, άδειες γάμου μέσω κινητού

Oι παπάδες εκπαιδεύονται στη νέα τεχνολογία -Σε λίγο, άδειες γάμου μέσω κινητού Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Εντατικά σεμινάρια για νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες έχει ξεκινήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου σύντομα αυτές οι υπηρεσίες να είναι στη διάθεση των πιστών.

Όπως αναφέρει το «Έθνος», 300 κληρικοί πέρασαν από σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ, με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολύ σύντομα η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, η έκδοση αδειών γάμου, πιστοποιητικά τελέσεως βαπτίσεων, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται και εξ αποστάσεως μέσα από ειδικές εφαρμογές, οι οποίες σύντομα θα είναι στη διάθεση των πολιτών μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής (iaath.gr). Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΕΣΠΑ.

Ηδη οι νέες εφαρμογές υλοποιούνται στον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό του νομικού προσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και άλλες.

«Αναπτύξαμε επίσης μια υπηρεσία πληροφόρησης και ενημέρωσης μέσω της ιστοσελίδας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ένα εικονικό «help - desk» που οι ενδιαφερόμενοι θα βρίσκουν μόνοι τους τις απαντήσεις στα ζητήματα που τους απασχολούν, όπως τι δικαιολογητικά χρειάζονται για το μυστήριο του γάμου, της βάπτισης, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν και τα δικά τους ερωτήματα». Σε πολύ λίγο καιρό, ενημερώνει ο πατέρας Συμεών, περιμένουν να γίνει και η σύζευξη με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με το σύστημα Taxis, προκειμένου να είναι πιστοποιημένοι οι χρήστες που θα χρησιμοποιούν την υπηρεσία. 

Πηγή: Έθνος

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM