H Μυτιλήνη που φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει τον «προστάτη των ερωτευμένων»

H Μυτιλήνη που φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζεται και φέτος να γιορτάσει τον «προστάτη των ερωτευμένων» Facebook Twitter
0


Εκτός από άγιος προστάτης των ερωτευμένων φαίνεται πως μπορεί να είναι και άγιος προστάτης της λεσβιακής οικονομίας. Ο λόγος για τον Άγιο Βαλεντίνο και τα λείψανά του, που, όπως αποκαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια, βρίσκονταν έως το 1990 μέσα στην καθολική εκκλησία της Μυτιλήνης, τη γνωστή σε όλους μας «Φραγκοκλησιά» στην οδό Ερμού, κάτω από την Αγία Τράπεζα.


Η πρόσφατη ανακαίνιση του ναού-μνημείου των καθολικών έδωσε την ευκαιρία στην οργάνωση, κάθε Φεβρουάριο, σειράς εκδηλώσεων για τον «διάσημο» Άγιο που φιλοξενείται εκεί.


Μια κεντρική καλλιτεχνική δράση, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, και περισσότερες από 20 παράλληλες εκδηλώσεις, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του φεστιβάλ «The Island of Love», το οποίο ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου.


Δεκατέσσερα γλυπτά πτηνά, τα «πουλιά», αποτελούν τη φετινή θεματική του φεστιβάλ, θα φιλοτεχνηθούν από καλλιτέχνες, που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.


Την ίδια στιγμή, με εκθέσεις ζωγραφικής και λαϊκής Τέχνης, φωτογραφικές συναντήσεις, θεατρικά δρώμενα και δημιουργικά εργαστήρια, το πλούσιο πρόγραμμα του «The Ιsland of Love» γίνεται προσπάθεια να συμπαρασύρει στους ρυθμούς του, ντόπιους και επισκέπτες της Μυτιλήνης για 14 ημέρες. Αρχής γενομένης από την θεατρική παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου.
Η τέχνη του γκράφιτι θα συναντήσει την κλασική μουσική, ενώ τρεις μεγάλες συναυλίες το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με τον Νίκο Ζιώγαλα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με τη Νένα Βεντετσάνου και την παραμονή του «επίσημου» εορτασμού του Αγίου Βαλεντίνου στις 13 Φεβρουαρίου με την Έλλη Πασπαλά, πλαισιώνουν την κεντρική εικαστική πρόταση του πιο «ερωτικού» φεστιβάλ του νησιού.
Εργαστήρια κατασκευής θεατρικών μασκών και κοστουμιών εμπνευσμένες από τα «πουλιά», δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, που εκτός των άλλων θα φιλοτεχνήσουν έναν από τους 14 «φτερωτούς καμβάδες», αλλά και εκδηλώσεις στο κέντρο της Μυτιλήνης, θα σκορπίσουν το μήνυμα της Αγάπης δίνοντας σε όλη την πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα.


Το φεστιβάλ The Island of Love, διοργανώνεται από την μη κερδοσκοπική ομάδα ΙΔΕΑ, αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λέσβου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ