Ο Κοντονής «αδειάζει» τη Θάνου: Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών

Ο Κοντονής «αδειάζει» τη Θάνου: Δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών Facebook Twitter
0

Τέλος στη συζήτηση για ενδεχόμενη αλλαγή των ορίων ηλικίας των δικαστικών λειτουργών έβαλε για μία ακόμα φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να έχει τύχη καμία νομοθετική μεταβολή «γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη».

«Πριν από περίπου τρεις μήνες είχα τοποθετηθεί για το θέμα και είχα πει ότι στο πλαίσιο του Συντάγματος δεν μπορεί να γίνει αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης των δικαστών, γιατί υπάρχει ρητή συνταγματική διάταξη. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορεί να συνεδριάζει και να κάνει προτάσεις ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά όσον αφορά το αν επιτρέπεται οποιαδήποτε αλλαγή έχω τοποθετηθεί με σαφήνεια και το κάνω και σήμερα για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία», είπε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής εξέφρασε την ανησυχία του για τη «σφοδρότητα» και την «ταχύτητα με την οποία εκδίδονται οι ανακοινώσεις και βάλλει ο ένας εναντίον του άλλου. Δίνεται μια εικόνα εμφυλίου η οποία τραυματίζει το κύρος της Δικαιοσύνης. Η εικόνα που έχει ο πολίτης για το δικαστικό, είτε ως δικαστή είτε ως συνδικαλιστή, είναι ότι πάντα λειτουργεί ως δικαστής, εάν αυτό πληγεί θα δημιουργήσει την αίσθηση στην κοινωνία ότι δεν υπάρχει ούτε όριο ούτε φραγμός, γίνεται μεγάλη ζημιά στη Δικαιοσύνη για τις γενιές που έρχονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ