Με φυλάκιση έως 5 έτη κινδυνεύουν οι νεοσύλλεκτοι με τον αλβανικό αετό

Με φυλάκιση έως 5 έτη κινδυνεύουν οι νεοσύλλεκτοι με τον αλβανικό αετό Facebook Twitter
22

Στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων έχει παραπεμφθεί η υπόθεση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών αλβανικής καταγωγής που ποζάρουν σε φωτογραφία σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό. Η φωτογραφία φαίνεται πως τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου, αρχικά εμφανίστηκε το Σάββατο στο Facebook και στη συνέχει άρχισε να διακινείται στα social media. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και οι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο ενώ οι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για προσβολή στρατού επιφέρουν ποινές φυλάκιση έως και πέντε έτη.

Αν και την Κυριακή η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό έκανε αναφορά για διερεύνηση διοικητικών ποινών το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος αναφέρει πως ο υπουργός Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.

Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου ενώ πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού  σημείωναν  πως «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα». Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων. Η ίδια πηγή αναφέρει ωστόσο ότι υπάρχουν ευθύνες και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.

22

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Ας έκαναν εθνικιστικές αηδίες όπως λες, στον αλβανικό στρατό, όπως κάνουν και όλοι οι γείτονες μας καθοδηγούμενοι από τις πολιτικές τους ηγεσίες.Το τι κάνει ο δικός μας στρατός, είναι καθαρά δικό του θέμα και οι μόνοι που δικαιούνται να μιλούν είναι οι ειδικοί επιστήμονες. Σε όλους τοπυς άλλους δεν πέφτει λόγος.Οι περισσότεροι αλβανοί θέλουν την ελληνική υπηκοότητα, διορισμό στο ελληνικό δημόσιο, συντάξεις και επιδόματα από την Ελλάδα. Τα οποία αυτομάτως μεταφράζονται σε εμβάσματα στη γείτονα.
Ακριβώς. Δεν με πειράζει τι κάνει ο καθένας στο δικό του χωράφι. Στο δικό μου όμως μ' ενοχλεί αφάνταστα.Ίσως αν νοιαζόσουν και εσύ το ίδιο για το κοινό μας χωράφι, θα έκανες κάτι ουσιαστικότερο (κάτι παραπάνω από τους διεθνισμούς και τις αλληλεγγυότητες) για να μην καταντήσουμε σ'αυτό το χάλι.Και οι αλβανοί έχουν την λέξη που ανέφερες. Ξες, shovinizëm.
Άρες-μάρες-κουκουνάρες.Τον μικροαστισμό που σε διέπει μην τον ανάγεις και σε παγκόσμια αλήθεια,θα απογοητευτείς πολλάκις.Στο χάλι δεν σε έφεραν οι 7 πιτσιρικάδες και η χαζομάρα της ηλικίας τους.Αναζήτησε αλλού τις αιτίες και τους υπαιτίους και μην διψάς για αίμα και ας είναι όποιου να'ναι.
VernedeadΔεν ξέρω αν υπηρέτησες, αλλά γνωρίζεις πολλά για διεθνή αντικατασκοπεία. π.χ. τι λέγαν και τι δε λέγαν οι σοβιετικοί ΟΥΚάδες.Ίσως συνομίλησες με αφγανούς και ξέρεις.
Ξέρεις γενικά μεταξύ στρατιωτικών και ιδίως ΟΥΚάδων υπάρχει η περίεργη αντίληψη ότι ο δικός μας εθνικισμός είναι καλός και των άλλων όχι. Αν ήταν Αλβανοί εθνικιστές θα ήταν στα αλβανικά ΟΥΚ και αν δεν ήταν καθόλου εθνικιστές δεν θα γίνονταν ΟΥΚ. Μπορώ και να σ' το ζωγραφίσω.
Δλδ θα ήθελες ο δικός μας στρατός να είναι λόρδοι μπροστά σε αυτούς που μπορεί να κληθεί να σκοτώσει αύριο μεθαύριο, μάλιστα.Σορι αλλα στα σύνορα δεν βάζεις πεταλουδιτσες να τα φιλαν αλλα ανθρώπους έτοιμους για όλα.
Δλδ θα ήθελες ο δικός μας στρατός να είναι λόρδοι μπροστά σε αυτούς που μπορεί να κληθεί να σκοτώσει αύριο μεθαύριο, μάλιστα.Σορι αλλα στα σύνορα δεν βάζεις πεταλουδιτσες να τα φιλαν αλλα ανθρώπους έτοιμους για όλα.
Φοβάμαι ότι η τιμωρία τους θα είναι δυσανάλογη του σφάλματός τους για παραδειγματισμό και για να κατευναστεί η κοινή γνώμη. Για αυτό χρειάζεται προσοχή πώς βγαίνουμε φωτογραφία και τι αναρτούμε στα κοινωνικά δίκτυα.
Το συμπέρασμα δηλαδή που έβγαλες είναι ότι πρέπει να προσέχουμε την ιδιωτικότητά μας στο facebook και όχι ότι στο στρατό έχουν παρεισφρήσει κάθε καρυδιάς καρύδι.Αλλά με 1,1 κατά μέσο όρο παιδί η ελληνική οικογένεια τι περιμένει; Να επανδρώσει στρατό.
Αχ, με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει πως να κάνουν παιδιά οι ελληνικές οικογένειες; Ειδικά όταν οι εισαγώμενες επιδιώκουν να κάνουν παιδιά εδώ, για να αποκτήσουν επίσημα άδεια παραμονής. Όχι πως όταν δεν την έχουν τρέχει κάτι...5 χρόνια πάντως είναι κάπως υπερβολικό.
1. Ο Καμμένος θα πετάξει τα κακά του από θυμό! 2. Η αριστερά θα επικαλεστεί τον "ανθρωπισμό"!3. Ο Καμμένος θα το αφήσει για να μην αφήσει την καρέκλα.4. Επιστροφή στην "κανονικότητα".
Εάν ήταν στρατιωτικοί, θα έπρεπε να αποπεμφθούν. Από εκεί και πέρα, περι όνου σκιάς. Αυτοί είναι, αυτό δεν αλλάζει. Φαντάρος γίνεσαι υποχρεωτικά. Αλβανοί είναι, φαντάροι πήγαν για να πάρουν την υπηκοότητα. Έχουμε πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθούμε από εφτά βλαμμένα.
Ακριβώς όπως το είπες: βλαμμένα. Βάλε και το νεαρό της ηλικίας: δις-βλαμμένα.Πριν από 5 χρόνια που υπήρχε ξανά μια κρίση μεταξύ Αλβανίας-Σερβίας, ήξερα ένα 16χρονο αλβανόπουλο με τα μυαλά στα κάγκελα (τώρα έχει σοβαρευτεί) το οποίο ήθελε να σπάσει τα μούτρα κάθε Σέρβου που έβλεπε στο δρόμο (άρα, έχουμε και Σέρβους στην Αθήνα λοιπόν). Του λέω, κάτσε στ' αυγά σου, γιατί το πρόβλημα που υπάρχει είναι πολιτικό και δεν είναι δικό σου ούτε σου φταίει ο Σέρβος στον δρόμο (μα αλήθεια, έχουμε ΚΑΙ Σέρβους στην Αθήνα;).Πρέπει να με άκουσε, του μίλησε κι ο μεγαλύτερος αδελφός του που είχε περάσει από τέτοια φάση εφηβικής εθνικιστικής χαζομάρας.Αλλά, τι να πεις, πιτσιρικάδες, τους φουσκώνουν τα μυαλά και οι επιτήδειοι. Τι να πούμε εδώ που ενήλικος κόσμος εντυπωσιάστηκε από τον Σώρρα, δηλαδή ΕΛΕΟC!
Μακάρι να είναι έτσι όπως λες αλλά δεν το νομίζω.Εξάλλου δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση θερμοκέφαλου αλλά μια ολόκληρη διμοιρία.Εγώ προσωπικά πριν λίγες ημέρες έμαθα τι σημαίνει αυτή η χειρονομία. Κάποια στιγμή θα αντιδρούσαν στην αύξηση της ακροδεξιάς (αν και δεν βλέπω ιδιαίτερη δραστηριότητα των ΧΑ εναντίον των αλβανών τελευταία).Γνώριζα μόνο τη σημαία με τα 6 ή 7 αστέρια (στα Τίρανα οι τοίχοι είναι γεμάτοι με γράφιτι) που υποδηλώνει την μεγάλη Αλβανία και την παρουσία αλβανών σε χώρες των Βαλκανίων.
Και γιατί δηλαδή θα πρέπει να ερμηνεύουμε το σχηματισμο αυτο ως αλβανική σημαία και όχι ως ένα απλο πουλί με απλωμένες τις φτερούγες του?όταν ήμουν μικρή εγώ και ο μπαμπάς μου κάναμε ένα παρόμοιο σχηματισμό και προβάλλοντας τη σκιά στον τοίχο έμοιαζε με ένα πουλί που πετούσε!καμιά σχέση με σημαίες κτλ
Νταξ', αλβανικής καταγωγής οι νεαροί, ο αλβανικός εθνικισμός καλά κρατεί, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.Καναρίνι πάντως δεν είναι. Ούτε πεταλούδα.