Απεργία της ΓΣΕΕ

Πάτρα: Έρευνα για τρία μικρά κοριτσάκια που εντοπίστηκαν να περιφέρονται μόνα τους

Πάτρα: Έρευνα για τρία μικρά κοριτσάκια που εντοπίστηκαν να περιφέρονται μόνα τους Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων δύο νηπίων και ενός βρέφους, που βρέθηκαν μόνα τους σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού της Πάτρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

 

Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, βρήκαν τα τρία παιδιά μόνα τους και περίμεναν λίγη ώρα μήπως εμφανισθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Όμως, όσο η ώρα περνούσε και δεν εμφανιζόταν κάποιος, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας.

 

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει την φροντίδα τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρία κοριτσάκια, ηλικίας περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα.

 

Σύμφωνα με πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αστυνομία δεν έχει σαφή στοιχεία για την ταυτότητα τους, ώστε να εντοπίσει τους γονείς τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, παρά μόνο εκτιμήσεις, που οδηγούν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας στην πιθανότητα να είναι Ρομά.

 

Με βάση λοιπόν το γεγονός ότι δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, πηγαίνουν στους καταυλισμούς και δείχνουν φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει.

 

Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έμεναν σε κάποιο σπίτι, είτε μέσα στην πόλη της Πάτρας, είτε σε γειτονική περιοχή.

 

Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για ένα χρονικό διάστημα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων και αν δεν βρεθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα.

 

Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM