Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων

Έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
1

Τον θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει με σχετικό νομοθέτημα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πρακτικές με τα αποκλεισμένα ειρηνοδικεία, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, αναφέρουν πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής έχει έτοιμο το σχετικό νομοθέτημα, ενώ η πλατφόρμα που ετοιμάζεται, αναμένεται να είναι σε πλήρη λειτουργία τους επόμενους μήνες.

Από τις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι η προδικασία για τους πλειστηριασμούς θα ισχύει ως έχει, ωστόσο η έδρα του πλειστηριασμού -που θα γίνεται ηλεκτρονικά- θα είναι το γραφείο του συμβολαιογράφου και όχι το Ειρηνοδικείο. Ακόμα, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής όχι μόνον μίας σφραγισμένης προσφοράς, αλλά πολλών, προκειμένου να επιτυγχάνεται το μεγαλύτερο δυνατό ποσό για το εκπλειστηρίασμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων με ηλεκτρονικό τρόπο θα διενεργούνται όχι μόνο κάθε Τετάρτη, όπως γίνεται σήμερα, αλλά και Πέμπτη και Παρασκευή. Επίσης, με το νέο σύστημα θα μπορούν να μετέχουν και ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό, ενώ επειδή αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προβλέπεται και η επιβολή ειδικού τέλους συμμετοχής.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Ελλάδα / Η επίσημη ανακοίνωση της Adidas για τα πλάνα με τα drone με φόντο την Ακρόπολη

Η εταιρεία, με δήλωσή της, ξεκαθαρίζει ότι η πτήση των drones πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά πάνω από τον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, με βάση όλες τις απαραίτητες άδειες που είχαν προηγουμένως ληφθεί
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025: H ατζέντα του συνεδρίου και όλοι οι ομιλητές

65 σημαντικοί ομιλητές, 15 πάνελ, fireside chats και ομιλίες, ένα αναπάντεχο stand-up comedy break και πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ολοήμερο συνέδριο για την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο και την κοινωνία.
LIFO NEWSROOM