Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Facebook Twitter
0

Ανοιχτά θα είναι σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου τα καταστήματα, παρά την 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Τα καταστήματα ανοίγουν στο πλαίσιο της πρώτης Κυριακής των χειμερινών εκτπτώσεων.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11.00 και θα κλείσουν στις 18.00. Έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζομένους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10, «σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

Η κυβέρνηση, προσθέτει η ΟΙΥΕ, ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζομένους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές.

Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM
Γυναικοκτονία στο Μενίδι:

Ελλάδα / Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Είχε απειλήσει τη 40χρονη Ενκελέιντα ότι θα την σκοτώσει, αλλά δεν είχε προφυλακιστεί

Ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών - Το θύμα είχε καταγγείλει τον σύντροφό της που απειλούσε ότι θα την σκοτώσει - Η 40χρονη είχε προμηθευτεί panic button - Οι αρχές γνώριζαν ότι ο βασικός ύποπτος για τη γυναικοκτονία ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ
NEWSROOM