Θεσσαλονίκη: Χωρίς αλατιέρες και υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αλατιέρες και υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Facebook Twitter
0

Χωρίς έξι αλατιέρες και δεκαπέντε υδροφόρα οχήματα έμεινε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη μάχη να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της πόλης από τις έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα το αλάτι στις κεντρικές οδικές αρτηρίες να το ρίχνουν υπάλληλοι με φορτηγάκια και φτυάρια, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνο για τον τομέα πολιτικής προστασίας, Θωμά Ψαρρά.

 

Όπως δήλωσε ο κ.Ψαρράς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ "το αλάτι που βάλαμε σε έξι ολοκαίνουριες αλατιέρες 'πέτρωσε' λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πάγωσε και το θαλασσινό νερό με το οποίο γεμίσαμε δεκαπέντε υδροφόρες".

Στη "μάχη" με το χιόνι και στην προσπάθεια να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ρίχνονται πλέον οι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι με οχτώ μικρά φορτηγάκια και φτυάρια καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα ρίχνουν το αλάτι.

 

Σύμφωνα με τον κ.Ψαρρά έχουν ήδη μοιραστεί 7.000 σακιά με αλάτι σε νοσοκομεία και σχολεία, ενώ σε 50 σημεία στην πόλη -μεταξύ των οποίων Άνω Πόλη, Τριανδρία, 40 Εκκλησιές και Άνω Τούμπα- βρίσκονται ήδη σάκοι με αλάτι προκειμένου να τους χρησιμοποιούν οι δημότες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM