Final 4 Euroleague LIVE

Θέμα στην Ισπανία η σύλληψη δυο Ισπανών ακτιβιστών στην Ελλάδα που προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους οκτώ πρόσφυγες

Θέμα στην Ισπανία η σύλληψη δυο Ισπανών ακτιβιστών στην Ελλάδα που προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους οκτώ πρόσφυγες Facebook Twitter
1

Θέμα στα ισπανικά ΜΜΕ έχει γίνει η σύλληψη στην Ηγουμενίτσα, δυο Ισπανών, μελών οργάνωσης, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να οδηγήσουν παράνομα στην Ισπανία οκτώ πρόσφυγες που ήταν κρυμμένοι σε αυτοκινούμενο όχημα.

Όπως αναφέρει η El Pais, η σύλληψη των Vizcaino Mikel Zuloaga και Begoña Huarte Navarra έγινε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Η βασκική οργάνωση Πλατφόρμα Ongi Etorri Errefuxiatuak διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι οι ακτιβιστές συμμετέχουν σε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης που καταγγέλλει τις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι οι ακτιβιστές είχαν κρύψει τους οκτώ πρόσφυγες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα τρανσέξουαλ, που προέρχονται από το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Ιράν.

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι οι δύο Ισπανοί πολίτες κρατούνται και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, που στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση.

Οι ακτιβιστές είναι υπέρ της πολιτικής ανυπακοής, καθώς υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει τα σύνορα σε τόπους θανάτου, ενώ κρατούν υπό κτηνώδεις συνθήκες χιλιάδες ανθρώπους. Σημειώνουν ότι έχουν το δικαίωμα να παραβιάζουν νόμους και πολιτικές που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η βασκική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί και σε  δήλωση της αναφέρει ότι λαμβάνει τα  «αναγκαία μέτρα» για να εξακριβώσει την κατάσταση των κρατουμένων. Η περιφερειακή κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι αντιλαμβάνεται την «οργή και τη διαφωνία» με τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , αλλά «δεν συμμερίζεται την μέθοδο που έχει επιλεγεί σε αυτή την περίπτωση."

1

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ